Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala

Novice


IZOBRAŽEVALNI DAN SLOVENSKEGA GRADBENIŠTVA 2023 - 10. marec 2023, MEGRA 2023

Z veseljem vam sporočamo, da so priprave na 

IZOBRAŽEVALNI DAN SLOVENSKEGA GRADBENIŠTVA 2023,

ki bo potekal v sklopu mednarodnega sejma gradbeništva, energetike, komunale in obrti – MEGRA 2023, v polnem teku in se prevešajo v zaključno fazo.  Dogodek bo potekal bo petek, 10. marca 2023 od 9.00 do 15.00 ure v Dvorani 1 Pomurskega sejma v Gornji Radgoni organizirala GZS-Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala. Na dogodku bo sodelovalo 27 organizacij, podjetij s področja razvoja nepremičninskih projektov, gradbene projektive, gradbene operative, gradbenih raziskovalnih inštitutov, izobraževalnih centrov srednjih in višjih strokovnih šol, obeh slovenskih gradbenih fakultet. Na voljo bodo obiskovalcem, da spoznajo njihovo poslanstvo in možnosti razvoja kariernih poti v omenjenih organizacijah.

Program dogodka je pester in vreden obiska. Nastopilo bo 17 predavateljev iz različnih sfer gradbenega gospodarstva, razvoja in izobraževanja, med njimi bomo imeli čast pozdraviti tudi projektanta Pelješkega mostu dr. Marjana Pipenbaherja, ki bo na dogodku predstavil projekt načrtovanja tega impozantnega objekta. 

Ob predavanjih in predstavitvah slovenskih podjetij – 19 podjetij bo imelo svoj razstavni prostor v sklopu Paviljona ZGIGM – smo pripravili tudi bogat spremljevalni program, namenjen mladim, tako bo v sklopu dogodka potekalo mednarodno tekmovanje mladih slikopleskarjev v okvirju Evropskega projekta ERASMUS+ Painting Skills Academy, dijaki srednjih gradbenih šol in  študentje gradbeništva se bodo pomerili v atraktivni gradnji mostov iz špagetov – zmagovalni je tisti projekt, ki poleg oblikovne in tehnične atraktivnosti prenese največjo obremenitev, potekali bodo različni kvizi znanja za dijake, organizirana bo okrogla miza za učitelje strokovnih predmetov na temo digitalizacije v kurikulumih, ki sodelujejo v procesih izobraževanja na srednjih in višjih strokovnih šolah.

Zelo bomo veseli, če boste z vašim obiskom podprli ta dogodek, ki je iz vidika nadaljnjega celovitega razvoja gradbeništva v prihodnosti za gradbeno gospodarstvo zelo pomemben. Vse akcije, ki jih je GZS ZGIGM peljala na lanskoletni MEGRI 2022, pripomorejo k pozitivnem trendu malenkostno povečane rasti vpisa v izobraževalne centre iz področja gradbeništva. Z aktivnostmi za mlade bomo nadaljevali, saj bo pomanjkanje kadrov v prihodnje v gradbenem gospodarstvu predstavljalo velik problem, v kolikor trenda zanimanja za gradbene poklice trajneje ne obrnemo v pozitivno smer.


Strokovna služba GZS ZGIGM

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.