Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala

Novice


Arhiv: Načrt za gradbeništvo uradno predstavljen v Bruslju

V Bruslju smo se srečali, da širši evropski skupnosti in javnosti predstavimo ključni 4 letni rezultat pobude Erasmus+ "Načrt za gradbeništvo"Ta se osredinja v spretnosti zaposlenih za področja krožnega gospodarstva, energetske učinkovitosti in digitalizacije. Obilica strategij in dokumentov je nastala, ki bo usmerjala odločevalce kako naprej. Gospodarska zbornica Slovenije - enota ZGIGM je soustvarjala vsebino!

S posebnim novim spletiščem si želimo ob tej priložnosti tudi podpreti in izboljšati ugled gradbenih dejavnosti med mladimi in dekleti. Pripravili smo karto evropskih regijskih aktivnosti najboljših in inovativnih pobud, projektov in praks izobraževalnih ustanov; in sicer kako pritegniti slednji dve skupini v gradbeništvo.

Na zaključnem dogodku sta Slovenijo predstavljala z zanimivimi mislimi in pogledi predstavnika akademske in izobraževalne sfere:
-o digitalizaciji, ki ne sme postati dogma oziroma sama po sebi namen kot tudi ne promotor določene popularne tehnologije ter da mora v bodoče nujno doseči vse ravni kvalifikacij zaposlenih v sektorju (Žiga Turk)
-kaj prepriča mlade, da se odločijo za gradbene poklice in kako jih vključit v skupnost, podpreti na karierni poti ter katere domače naloge tu odločevalci še nismo opravili (Saso Turnšek).

Posnetek dopoldanskega dogodka slovesnega zaključka je na voljo na povezavi.  Posnetek popoldanskega dogodka pa si lahko ogledate tukaj.

Pregled rezultatov sodelovanja 24 institucij iz 12 evropskih držav.

V nadaljevanju lahko najdete Izjavo za javnost, kjer Projekt "Construction Blueprint" razvija inovativno evropsko strategijo za gradbena znanja in spretnosti. 24 projektnih partnerjev se v Bruslju sreča na zaključnem dogodku tega evropskega projekta, da bi skupaj s strokovnjaki iz panoge ter predstavniki Evropske komisije in Parlamenta razpravljali o potrebah po znanju in spretnostih ter prihodnjih izzivih, s katerimi se sooča gradbena industrija. Predstavljeni mejniki vključujejo oblikovanje novih načrtov usposabljanja, ki posodabljajo ponudbo poklicnega izobraževanja in usposabljanja na področjih energetske učinkovitosti, krožnega gospodarstva in digitalizacije, strukturiranih v 45 modulov, ki so v pilotni fazi omogočili usposabljanje več kot 800 oseb.

                                                                

 
Pripete datoteke

Fotogalerija

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.