Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala

Novice


Arhiv: Glas gospodarstva - marec 2023

Izšel je Glas gospodarstva - marec 2023. Poudarek je na infrastrukturnih projektih

Povezava na Glas gospodarstva

Članki iz revije:

Naši gradbinci niso bistveno dražji kot tujci

 

Tuje države s svojim protekcionizmom naredijo vse, da tujim ponudnikom čim bolj omejijo možnosti, da bi se odločili za delo na njihovih trgih. Podobno bi morala ravnati tudi Slovenija. Državljani kot davkoplačevalci zaradi tega ne bi bili na slabšem, ker naši gradbinci nikakor niso bistveno dražji kot tujci, kvečjemu obratno. Pri podjetjih iz držav zunaj EU, recimo s Kitajske in iz Turčije, ki jih nekateri pri nas zelo čislajo, moramo vedeti, da prihajajo na slovenski trg z dumpinškimi cenami zato, ker za njimi stoji država, pravi Gregor Ficko, direktor GZS Zbornice gradbeništva in industrije gradbenega materiala (ZGIGM). Članek je objavljen v marčevski številki revije Glas gospodarstva.

Preberite več

Gradbena podjetja so v dokaj dobri kondiciji

 

Gradbeništvo je bilo, je in vedno bo drugi steber gospodarskega dela BDP, pravi Gregor Ficko, direktor GZS Zbornice gradbeništva in industrije gradbenega materiala (ZGIGM) v svojem intervjuju za marčevsko številko revije Glas gospodarstva. Izpostavlja, da gradbeniki niso imeli vpliva niti na izbruh epidemije niti na začetek vojne v Ukrajini, a trpijo oziroma finančno pokrivajo njune posledice namesto države.

Preberite več

GZS je na področju zaposlovanja tujcev proaktivna

 

Vlada je v predloga za spremembo in dopolnitev Zakona o tujcih ter Zakona o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev, ki sta trenutno v javni obravnavi, vključila nekatere predloge GZS.

Preberite več

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.