Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala

Novice


Arhiv: Nasprotujemo predlogu, da bi se v potekajočih tristranskih pogajanjih CSDDD gradbeništvo opredelilo kot "sektor z velikim vplivom

FIEC (GZS ZGIGM je član FIEC) in EIC nasprotujeta temu, da bi se v potekajočih tristranskih pogajanjih CSDDD gradbeništvo opredelilo kot "sektor z velikim vplivom". 

Medinstitucionalna pogajanja o predlogu direktive o trajnostnem skrbnem preverjanju podjetij (CSDDD) so v teku, poročevalec in nekatere politične skupine v Evropskem parlamentu pa si prizadevajo, da bi bil gradbeni sektor uvrščen med sektorje z "velikim vplivom". S tem bi se v področje uporabe direktive uvrstila številna gradbena podjetja, vključno z malimi in srednje velikimi podjetji. 

V odgovor sta FIEC in EIC pripravila dopis (priložen tej okrožnici), v katerem trdita, da gradbeni sektor ni sektor z "velikim vplivom", in nasprotujeta tej kategorizaciji. Naš glavni argument je, da bi ta kategorizacija pomenila nesorazmerno breme in stroške za številna gradbena MSP, zlasti v sedanjih gospodarskih razmerah in tudi če poslujejo izključno v EU.

URADNO STALIŠČE V ANGLEŠKEM JEZIKU

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.