Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala

Novice


Arhiv: Gradiva EK foruma HLCF in prihodnji dogodki

Poročila in posnetki z nedavnih spletnih seminarjev foruma HLCF za leto 2023 

Forum na visoki ravni za gradbeništvo (HLCF) je oktobra in novembra organiziral tri spletne seminarje:
- Spletni seminar o emisijah v celotnem življenjskem ciklu stavb in taksonomiji EU za trajnostne dejavnosti je potekal 17. oktobra. Na spletnem seminarju so bile zainteresirane strani obveščene o najnovejših informacijah o razvoju časovnega načrta EU za zmanjšanje emisij ogljika v celotni življenjski dobi stavb, taksonomiji EU za trajnostne dejavnosti in osnutkih ustreznih študij EU;
- Spletni seminar o rezultatih načrta za znanja in spretnosti ter njegovi povezavi s Paktom za znanja in spretnosti je potekal 24. oktobra. Na spletnem seminarju sta bili predstavljeni dve vodilni pobudi, načrt za spretnosti in pakt za spretnosti, ter njuna povezava z obljubami prehodne poti za gradbeništvo;
- Spletni seminar o inovativnih gradbenih tehnikah v praksi je potekal 23. novembra. Na njem so bile zainteresirane strani obveščene o evropskih pobudah, povezanih z inovativnimi gradbenimi tehnikami, in zagotovljena platforma za izmenjavo uspešnih inovativnih gradbenih tehnik s praktičnimi primeri na področju prefabrikacije in umetne inteligence.

Poročila o vseh treh srečanjih najdete tukaj. Upoštevajte, da vsako poročilo vključuje tudi povezavo do posnetka.

Rezervirajte datum za četrto srečanje Foruma na visoki ravni za gradbeništvo


Sporočamo, da bo četrto srečanje foruma na visoki ravni za gradbeništvo potekalo 24. aprila 2024. Srečanje bo potekalo v hibridni obliki, ki bo omogočala osebno in spletno udeležbo. Namen srečanja je zagotoviti najnovejše informacije o različnih zavezah, zbranih v okviru prehodne poti za gradbeni ekosistem, ter splošnem napredku v zvezi z ukrepi, navedenimi v prehodni poti. Osnutek dnevnega reda in povezava za prijavo bosta na voljo pravočasno. Veselimo se srečanja z vami na dogodku.
Poleg četrtega foruma na visoki ravni o gradbeništvu vam z veseljem sporočamo, da bomo v prihodnjem letu organizirali še druge spletne dogodke, ki bi vas lahko zanimali. Medtem ko bodo nadaljnje podrobnosti in prijave sledile pozneje, je tukaj na voljo začasni dnevni red za prvo četrtletje leta 2024:
 
- Spletni seminar o novostih v zvezi s pobudami za zeleni prehod, ki bo nadaljeval prejšnje tematske spletne seminarje za obveščanje zainteresiranih strani o ustreznih pobudah in dejavnostih, povezanih z zelenim prehodom v Evropski uniji.
- Spletni seminar o novostih v zvezi s pobudami za digitalni prehod, ki bo nadaljeval prejšnje tematske spletne seminarje in zainteresirane strani obveščal o ustreznih pobudah in dejavnostih, povezanih z digitalnim prehodom v Evropski uniji. 

Za vsa vprašanja se obrnite na nas:
Tehnični sekretariat Foruma na visoki ravni za gradbeništvo
HLCF@ecorys.com

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.