Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala

Novice


Arhiv: Novo orodje za oceno digitalne zrelosti gradbenih podjetij kmalu!

Kmalu bomo gradbincem ponudili prvo verzijo orodja za merjenje stopnje digitalne zrelosti gradbenega podjetja DIG-IN-KPI-AAT. Dostopno bo tukaj>>

KAKO SMO SE LOTILI ZASNOVE VSEBINE IN FUNKCIONALNOSTI ORODJA:
Pomembna predpostavka za uspeh pobude podpore digitalizaciji gradbenega sektorja na poti do večje produktivnosti je temeljito razumevanje kaj vse v gradbenih podjetjih lahko digitaliziramo ter katera orodja so za to potrebna. Identificirali smo najpomembnejše delovne procese. Nato smo se lotili razvoja in ustvarjanja vsebine inovativnega digitalnega orodja DIG-IN-KPI-AAT; ta se še vzpostavlja. Pri razvoju tega novega večjezičnega in prosto dostopnega orodja zbornica sodeluje s podjetjem AXIS, Project IT solutions and services, d.o.o., ekipama gospodarskih zbornic iz Hrvaške (Hrvatska gospodarska komora) in Makedonije (Economic Chamber of North Macedonia). Za tehnično osnovo orodja se uporablja nagrajeno orodje za avtomatizirano ocenjevanje (AAT) novogoriškega podjetja Arctur.

KAJ ZMORE:
Digitalno orodje DIG-IN-KPI AAT avtomatizira proces izdelave ocen stopnje digitalne zrelosti gradbenih podjetij. Napredni odločitveni model bo odgovore, ki jih bodo uporabniki/predstavniki podjetij enostavno vnesli skozi spletni vprašalnik, avtomatsko pretvoril v poročilo z oceno stopnje digitalne zrelosti podjetja. Poročilo bo vsebovalo vizualizacijo in temeljito razlago rezultatov ter personalizirana priporočila, s pomočjo katerih bodo podjetja pridobila ključne informacije v smeri prepoznavanja objektivnega stanja digitaliziranosti in prepoznavanja področij za napredovanje ter optimizacijo poslovnih/proizvodnih procesov.

PREDSTAVITEV JAVNOSTI:
Predstavitev novega inovativnega orodja za samooceno stopnje digitalne zrelosti gradbenih podjetij DIG-IN-KPI-AAT bo potekala na gradbenem sejmu Megra v Gornji Radgoni 18. aprila 2024.
Na obsejemskem dogodku bomo demonstrirali delovanje digitalnega orodja DIG-IN-KPI AAT za namene uporabe le-tega s strani gradbenih podjetij iz Slovenije, Balkana in EU. Ob nas bodo mednarodni strokovnjaki, vključno s predstavniki iz napredne Irske, kjer bo BIM po 1.1.2024 obvezen. Delili bodo praktične izkušnje uvajanja digitalizacije v gradbenih podjetjih, osredotočajoč se na najboljše prakse in strateške odločitve. Slovenska gradbena podjetja bodo dobila neposredne informacije o tem, kako so strokovnjaki v praksi pristopili k uvedbi digitalne transformacije, vključno z izborom, nakupom in optimalno uporabo digitalnih orodij za podporo procesom v gradbenih podjetjih. Ta dogodek obeta neprecenljivo priložnost za slovensko gradbeništvo, da se uči iz mednarodnih izkušenj in spodbudite inovacije s pomočjo digitalne transformacije.

Projekt delno sofinancira Evropska unija prek programa Erasmus+.
Več o projektu DIG-IN-KPI>>

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.