Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala

Novice


Arhiv: EK Poziv k zavezam in sodelovanju pri soizvajanju prehodne poti za gradbeništvo

Evropska komisija (DG GROW) je marca 2023 izdala "Pot prehoda za gradbeništvo", ki opredeljuje načrt za naš ekosistem za zeleni in digitalni prehod do leta 2050. Pri pripravi te poti je med drugimi zainteresiranimi stranmi sodeloval tudi FIEC.

Ta prehodna pot vsebuje številne ukrepe/pobude, ki jih je treba razviti na različnih ravneh (evropski, nacionalni, podjetniški ...), da bi zagotovili njeno izvajanje. Za izvajanje je potrebna udeležba različnih zainteresiranih strani, zato DG GROW poziva vse, da se v zvezi s tem zavežejo, in sicer s posebnimi obljubami v zvezi s pobudami, ki so predvidene/načrtovane ali so že bile izvedene. Nekaj bodo pripravili na ravni FIEC (katerega člani smo), ker pa je veliko predvidenih pobud/ukrepov namenjenih nacionalni ravni/ravni podjetij, vas vljudno vabimo, da tudi vi prispevate s predložitvijo nekaterih zavez. To lahko storite tako, da izpolnite kratek anketni obrazec:  https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/TransitionPathwayConstruction_Commitments

Namen DG GROW je izpostaviti izbor najpomembnejših zavez za nove ukrepe ali posodobitve že napovedanih ukrepov, ki so skladni s prehodno potjo in so bili predloženi na prihodnjem 4. letnem plenarnem zasedanju HLCF, ki bo potekalo 24. aprila. Zainteresirane strani bodo povabljene, da na tem dogodku predstavijo svoje zaveze.

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.