Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala

Novice


Arhiv: Digitalna preobrazba prodira v gradbena podjetja - DIG-IN-KPI, 18.4.2024, na sejmu Megra

DOGODEK: javna konferenca, organizator GZS ZGIGM

🏢 Datum: 18. aprila 2024
Čas: 9.00-12.00
📍 Lokacija: sejem MEGRA-MEDNARODNI SEJEM GRADITELJSTVA, Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona, dvorana 2.

Jutranja kava in registracija udeležencev na dogodku od 8:30 dalje.
Pooblaščeni in nadzorni inženirji za udeležbo na strokovnem usposabljanju pridobijo 1 kreditno točko iz izbirnih vsebin skladno s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih inženirjev pri IZS. 

9.00-
9.10

Dobrodošlica z orisom gradbenega sektorja

Mag. Gregor Ficko
Direktor GZS ZGIGM

9.10-
9.20

Predstavitev izidov in rezultatov projekta DIG IN KPI

Mag. Valentina Kuzma
GZS ZGIGM, samostojna svetovalka

9.20-
9.30

Ključni kazalniki uspešnosti izvajalcev gradbenih del

Bogomir Troha
AXIS d.o.o.
-preko videopovezave in v angl.

9.30-
9.45

Funkcionalnosti in uporabnost orodja za avtomatizirano ocenjevanje - AAT

Dano Ličen
Arctur d.o.o.

9.45-
10.00

Diskusija in odmor

 

10.00-
10.40

Pristop, izkušnje in navdih iz Slovenije:
Rezultati pilotnega projekta DIGITALNA TRANSFORMACIJA in GRADBENIŠTVO 4.0: 
novo razvito orodje za vodenje gradbenih projektov

Tanja Leskovšek Gril, 
mag. Olga Arnuš Begeš, 
Gregor Gabrovšek, dipl. inž. rač. in inf., dr. Blaž Jakopin

GIC GRADNJESRCSunesisPriot
-preko videopovezave, delno v angl.

10.40-11.30

Pristop, izkušnje in navdih z Irske:
-Razmišljanja o zahtevah BIM na Irskem od januarja 2024 dalje

-Digitalni projekt gradnje – nacionalni projekt digitalne transformacije sektorja na Irskem
-O podjetju John Paul Construction & prenos digitalizacije v prakso v gradbenem podjetju - najboljše prakse in najboljše odločitve pod povečevalnim steklom

Ray Blewitt, vodja digitalne gradnje John Paul Construction, Irska

SAMO V ANGLEŠKEM JEZIKU
-preko videopovezave

11.30-…

Diskusija na temo vlogo PIU izobraževalnih ustanov v procesu digitalne transformacije sektorja.

Zaključek z okrepčilom

Sašo Turnšek, Srednja gradbena šola in gimnazija Maribor
-preko videopovezave


POZOR: hibridna izvedba (v živo in preko spleta!), delno v angl. jeziku.
Kotizacije ni. Za obiskovalce dogodka je vstopnica na sejem brezplačna.

Prijave obvezne 

POVEZAVA>>


Strokovna služba GZS ZGIGM: zgigm@gzs.si, 01 5898 246, 01 5898 242

OPIS PREDAVATELJEV:

Ray Blewitt je izkušen strokovnjak iz Irske za digitalno gradbeništvo z več kot desetletjem izkušenj, se odlično znajde v različnih vlogah in sodeluje z deležniki na vseh ravneh industrije. Znan je po uvajanju najsodobnejše tehnologije za povečanje učinkovitosti projektov, ima izkušnje z vodenjem velikih inženirskih ekip pri kompleksnih industrijskih projektih. Kot predanega družinskega člana in zagovornika ravnovesja med poklicnim in zasebnim življenjem Rayevo vodenje zaznamujejo inovativnost, natančnost in zavezanost k poenostavitvi tako v zasebnem kot poklicnem življenju.

Bogomir Troha , u.d.i.g. Kariero je začel v gradbenem izvajalskem podjetju SCT, najprej v operativi na gradbiščih, kjer se je seznanil z obračunom in vodenjem del, tako na gradbiščih v Sloveniji, kot v tujini. Potem je delal kot tehnolog za objekte visokih gradenj, kjer se je spoznal z materiali, tehnologijami, kalkulacijo, terminskim planiranjem,  komercialnim delom,  in projektnim usklajevanjem med naročnikom, projektantom in izvajalcem. Po stečaju SCT je vodil projekt tudi v vlogi občine kot naročnika in se spoznal tudi s tem vidikom gradbenih projektov. Sedaj se že več let ukvarja z razvojem baz podatkov za gradbeništvo, ki se uporabljajo v projektnih informacijskih sistemih: proizvodnih virov, normativov in standardizacijo popisov gradbenih del. 

Dano Ličen je pravni svetovalec in vodja projektov, ki živi v multidisciplinarnem svetu, polnem domišljije in nenasitne radovednosti, s pomočjo katerih trenutno soustvarja inovativno pobudo Turizem 4.0, iniciirano s strani podjetja Arctur. V okviru pobude Turizem 4.0 je bilo razvitih več nagrajenih digitalnih orodij, kot na primer Model učinka turizma (TIM), Orodje za avtomatizirano ocenjevanje (AAT), Smart camper stop (pametno postajališče za avtodome), program Heritage+ (digitalna inovacija kulturne dediščine) itd. Omenjene prebojne inovacije podpirajo strateško načrtovanje, ki temelji na resničnih podatkih.

Tanja Gril Leskovšek diplomirana inženirka gradbeništva, komercialni vodja projektov v podjetju GIC GRADNJE d.o.o. Kot diplomirana inženirka gradbeništva, odlično združuje inženirsko znanja s komercialno vizijo, skozi kompleksne izzive projektnega vodenja. Z obvladovanjem mehkih veščin in svojim vodstvenim zagonom kot komercialna vodja projekta, je pomemben člen v skupini GIC, ki vodi digitalno transformacijo gradbenega podjetja. Z izjemno sposobnostjo navigacije, učinkovito usmerja, motivira ekipe proti ciljem digitalne transformacije in uvajanju novih digitalnih orodij v dnevno prakso komerciale in gradbene operative.

mag. Olga Arnuš Begeš, magistrica računalništva in informatike, univ. dipl. ekonomistka, je direktorica operacij v podjetju SRC d.o.o. Poleg izkušenj s področja managementa in vodenja operacij, ima tudi obsežno znanje s področja vodenja kompleksnih IT projektov v različnih panogah,  tako v javni upravi kot v gospodarstvu na področju Slovenije ter v regiji. Med svoje ključne dosežke šteje: Vodenje razvoja in implementacij programske opreme, kot je implementacija in nadgradnja sistema za dokumentno poslovanje v različnih ministrstvih ter drugih organih javne uprave. Uspešno zaključen projekt razvoja in implementacije Centralno kazenske evidence za Ministrstvo za pravosodje. Na področju gradbeništva je na strani konzorcijskega partnerja SRC in v okviru projekta  "Projekt digitalne preobrazbe gradbeništvo - Gradbeništvo 4.0" vodila razvoj produktov Gradbena platforma in Gradbišče 4.0, kot tudi razvoj  sistema za upravljanje z obiskovalci in osebjem za pametne zgradbe.

Gregor Gabrovšek, dipl. inž. rač. in inf., tehnični vodja razvoja rešitve za betonarno v podjetju Sunesis d.o.o. ima večletne mednarodne izkušnje z vodenjem IT projektov. Izkušnje ima z večino modernih tehnologij na področju razvoja zalednih sistemov, mobilnih in spletnih aplikacij, strežniške infrastrukture in oblačnih tehnologij. Gregor s svojimi bogatimi izkušnjami na področju digitalne transformacije poslovnih procesov in tehničnega vodenja sooblikuje pristope k digitalni transformaciji organizacij in procesov. Izhaja iz družinskega podjetja, ki že 27 let trguje z mednarodnimi strankami in se je v preteklosti ukvarjalo tudi z gradbeništvom, zato to panogo zelo dobro pozna.

Dr. Blaž Jakopin, univ. dipl. ing. elektrotehnike, je direktor in solastnik podjetja PRIOT d.o.o., ki se v svoji kratki zgodovini ponaša z več dosežki na področju digitalnih inovacij, raziskav in razvoja. Blaž ima 10 let izkušenj na področju razvoja digitalnih produktov in digitalne transformacije podjetij. Osredotoča se predvsem na povezovanje industrije z najnovejšimi tehnologijami, s poudarkom na razumevanju končnega uporabnika. Med drugimi podjetje PRIOT sodeluje s partnerji, kot so: Nordijski Center Planica, Banka Sparkasse, Univerza v Ljubljani,  Zavod za Gozdove, ZRC SAZU in drugimi mednarodnimi partnerji. V gradbeništvu pa prvič letos predstavljajo platformo SolidLab, ki je namenjena napredni kontroli kvalitete v laboratorijih betonarn in je bila plod sodelovanja s podjetjem GIC.

Valentina Kuzmauniv.dipl.inž.vod.kom.inž. Svoje znanje je nadgradila s podiplomskim interdisciplinarnim magistrskim študijem - Varstvo okolja (UL FGG, 2016). Od leta 2009 je del strokovne službe GZS ZGIGM. Od 2011 predseduje Področnemu odboru za poklicne standarde GRADBENIŠTVO IN RUDARSTVO pri Centru za poklicno izobraževanje RS. Od leta 2021 predseduje tudi Svetu za tehnične ocene in soglasja pri ZAG. Aktivno deluje v 3 mednarodnih delovnih skupinah pri FIEC (zaposlovanje, PIU, VZD: področja socialnega dialoga gradbene dejavnosti na evropski ravni).  Pripravlja strokovna besedila za objave v medijih s področja delovanja GZS ZGIGM. Je (so)avtorica več strokovnih tiskovin - monografij:  Podpora socialnemu dialogu za učinkovitost gradbenega sektorja v prihodnosti, Sistem kvalifikacij na področju gradbeništva, arhitekture, prostorskega načrtovanja in urbanizma, Prispevki za razumevanje trajnostnosti na področju poklicnega in strokovnega izobraževanja. Teme tekočih 10 mednarodnih projektov v katere je vključena so tudi iz digitalna transformacija gradbenih dejavnosti in gradbenega sektorja.

 

So-financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorja(-ev) in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za izobraževanje in kulturo (EACEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti EACEA.

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.