Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala

Novice


Arhiv: SodelovalI smo na GORENJSKEM RAZVOJNEM FORUMU

GORENJSKI RAZVOJNI FORUM: IZZIVI SELŠKE IN POLJANSKE DOLINE V LUČI POPOPLAVNE SANACIJE


Dne 19.3.2024 smo sodelovali na prvem letošnjem brezplačnem regionalnem forumu, ki je potekal v Škofji Loki, pod okriljem časnika FINANCE, AKADEMIJA FINANCE. Pozvali smo čimprejšnji strokovni popoplavni sanaciji.

Osrednja tema forumov je bila poslovna prihodnost regije, strokovnjaki in lokalno uspešni podjetniki so odkrivali, kje se skrivajo priložnosti za razvoj regije, kakšne so pri tem ovire ter kakšno vlogo igrajo pri tem lokalni akterji in kakšno država.
Srečanja pripomorejo k povezovanju ljudi v regiji s političnimi in gospodarskimi osebnostmi, ki delujejo drugje, predvsem v središču države. Dobrega pol leta po poplavah, ko se občine, lokalne skupnosti in država še vedno soočajo s številnimi izzivi in problemi, so popoplavno sanacijo postavili v središče tudi na Gorenjskem razvojnem forumu. V povezavi z njo in želeno širitvijo podjetij smo govorili tudi o urejanju cestne infrastrukture, zagotavljanju dodatnih zemljišč pa tudi o projektu razvojnih središč. Dotaknili so se tudi kmetijstva in aktualnih izzivov, pred katerimi so kmetje in stanovske organizacije, ter potencialov povezovanja kmetijstva in turizma. Kaj letos in srednjeročno država pripravlja za lažje delovanje gospodarstva, smo izvedeli v pogovoru z gospodarskim ministrom Matjažem Hanom, kako je potekal prenos in kako se znajde v direktorskih škornjih, pa je razkrila Maja Brelih Lotrič, direktorica Lotrič Meroslovje.
Več>>

  

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.