Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

Sporočila za javnost

1. marec 2024: Sporočilo za medije: Tudi kmetijska podjetja so kmetje, ki pridelujejo hrano

12. februar 2024: Sporočilo za medije: "Slovenska hrana v javnih zavodih" - posvet v Državnem svetu RS

6. februar 2024: Sporočilo za medije: 236 zlatih priznanj za izdelke odlične kakovosti s področja pekarstva, slaščičarstva in testeninarstva

14. november 2023: Sporočilo za medije: Pridelava v rastlinjakih in sodobne tehnologije v trajnih nasadih so rešitev za povečanje samooskrbe s sadjem in zelenjavo

8. november 2023: Sporočilo za medije: Žitna konferenca 2023

25. oktober 2023: Sporočilo za medije: Strateški forum pijač 2023

11. oktober 2023: Sporočilo za medije: Mlekarski sektor na poti trajnostne preobrazbe

11. oktober 2023: Sporočilo za medije: PestoArt dobil nagrado za najboljšo komunikacijsko strategijo

31. avgust 2023: Sporočilo za medije: Posvet o javnem naročanju in aktualnih prehranskih temah

30. avgust 2023: Sporočilo za medije: SRIP HRANA o trajnostni predelavi hrane

29. avgust 2023: Sporočilo za medije: Sadjarski posvet 2023

28. avgust 2023: Sporočilo za medije: Zelenjadarski posvet 2023

23. junij 2023: Sporočilo za medije: Ecotrophelia Slovenija 2023

29. maj 2023: Sporočilo za medije: Piva odlične kakovosti 2023

26. maj 2023: Sporočilo za medije: Predstavitev študije o uvedbi kavcijskega sistema za embalažo pijač

19. april 2023: Sporočilo za medije: Ecotrophelia Junior Slovenija 2023

15. februar 2023: Sporočilo za medije: Odlični pekovski izdelki 2023

23. november 2022: Sporočilo za medije Sadjarsko zelenjadarska konferenca 2022

8. november 2022: Sporočilo za medije Žitna konferenca 2022

21. oktober 2022: Sporočilo za medije ob ustanovitvi Združenja za žgane pijače

18. oktober 2022: Sporočilo za medije Ecotrophelia Europe 2022

13. oktober 2022: Sporočilo za medije ob ustanovitvi Združenja pridelovalcev v sodobnih rastlinjakih 

12. oktober 2022: Sporočilo za medije o Mlekarski konferenci

25. avgust 2022: Sporočilo za medije posvet o javnem naročanju in aktualnih prehranskih temah

24. avgust 2022: Sporočilo za medije - SRIP HRANA 

24. avgust 2022: Sporočilo za medije ob podpisu memoranduma za polnozrnate izdelke

23. avgust 2022: Sporočilo za medije ob sadjarskem posvetu na AGRI 2022

5. avgust 2022: Sporočilo za medije ob mednarodnem dnevu piva

8. julij 20222:  Sporočilo za medije Odkup pšenice 

24.junij 2022: Sporočilo za medije Ecotrophelia Slovenija 2022

17. junij 2022: Sporočilo za medije ob pričetku mednarodnega kongresa pekarjev AIBI

15. junija 2022: Sporočilo za medije ob ustanovitvi nacionalnega stičišča za senzorične raziskave

16. maj 2022: Sporočilo za javnost Nagrajenih 21 piv odlične kakovosti

4. februar 2022:  Sporočilo za medije 189 ZLATIH PRIZNANJ ZA ODLIČNE PEKOVSKE IZDELKE

26. januar 2022: Sporočilo za medije kavcijski sistem

1. december 2021: Sporočilo za medije ob podpisu zavez odgovornosti pivovarjev

21. oktober 2021: Sporočilo za medije Ecotrophelia Europe 2021

20. oktober 2021: Sporočilo za medije strateški forum pijač

15. oktober 2021: Sporočilo za medije ob svetovnem dnevu hrane

14. oktober 2021: Sporočilo za medije po koncu mlekarske konference

16. september 2021: Sporočilo za medije ob podpisu zavez odgovornostni Združenja industrije pijač

15. september 2021: Sporočilo za medije ob dogodku Po primorsko

2. avgust 2021: Sporočilo za medije predlog Strateškega načrta za obdobje 2023-2027

26. avgust 2021: Sporočilo za medije posvet o javnih naročilih in aktualnih programskih temah

24. avgust 2021: Sporočilo za medije sadjarski posvet AGRA 2021

6. avgust 2021: Sporočilo za medije ob mednarodnem dnevu piva

21. junij 2021: Sporočilo za medije v okviru dogodka Naj piva Slovenije 2021

15. junij 2021: Sporočilo za medije - Ecotrophelia Slovenija - Inovativnost na peto potenco

8. junij 2021: Sporočilo za medije- Zaveze odgovornosti

8. junij 2021: Sporočilo za medije ob 1. ocenjevanju piva v Sloveniji

4. junij 2021: Sporočilo za medije ob mednarodnem dnevu okolja

17. maj 2021: Sporočilo za javnost ob svetovnem dnevu telekomunikacij in informacijske družbe

15. maj 2021: Sporočilo za javnost ob svetovnem dnevu podnebnih sprememb

22. april 2021: Sporočilo ob svetovnem dnevu Zemlje

14. april 2021: Sporočilo za medije ob ustanovitvi Združenja slovenskih vinarjev

8. april 2021: Sporočilo za medije o konferenci Biogospodarstvo

7. april 2021: Sporočilo za medije ob svetovnem dnevu zdravja

6. april 2021:  Sporočilo za medije ob ustanovitvi delovne skupine

24. marec 2021: Sporočilo za medije o mesni konferenci

22. marec 2021: Sporočilo za medije ob svetovnem dnevu voda

19. marec 2021: Sporočilo za medije ob ustanovitvi Odbora za razvoj človeških virov

15. marec 2021:  Sporočilo za medije  ob  podpisu Memoranduma o sodelovanju in vzpostavitvi medsektorske verige vrednosti živilsko predelovalnega sektorja, gostinstva in turizma.

6. marec 2021:  Sporočilo za medije  ob svetovnem dnevu varčevanja z energijo

5. februar 2021: Sporočilo za medije -  21. senzorično ocenjevanje kruha, pekovskega peciva, finega pekovskega peciva, keksov, testenin in svežih slaščic v hladni verigi

19. januar 2021: Sporočilo za medije - Živila izboljšane hranilne sestave do sedaj še bolj vidna na trgovskih policah 

5. november 2020:  Sporočilo za medije - EntreComp delavnica

20. oktober 2020:  Sporočilo za medije - Zmagovalci natečaja za inovacije na področju Mediteranske prehrane 

16. oktober 2020: Sporočilo za medije -  Kampanja Odloči se za

16. oktober 2020: Sporočilo za medije - Svetovni dan hrane

29. september 2020: Sporočilo za javnost ob podpisu Izjave o zmanjševanju izgub in odpadne hrane.

10. julij 2020: Sporočilo za medije- Žitna veriga

23. junij 2020: Sporočilo za medije- Ecotrophelia Slovenija 2020: Mladim podjetniških idej ne primanjkuje

7. maj 2020:  Sporočilo za javnost kampanje Slovensko mleko nas povezuje, ki jo največje slovenske mlekarne in trgovci organizirajo ob mesecu slovenskega mleka.

5. maj 2020: Sporočilo za medije - Kampanja #Zakakovostenjsiprobiotik

16. oktober 2019: Slovenski sektor pekarstva se pridružuje projektu "Zaveza odgovornosti"; do leta 2022 za 5 % manj dodane soli v slovenskem kruhu 

21. junij 2019: Mladi upi rušili rekorde in navdušili na tekmovanjih inovacij v agroživilskem sektorju

12.junij 2019: 11. Ecotrophelia Slovenija - mladi znova pokazali svoj inovacijski potencial

5.junij 2019: SRIP HRANA in SRIP TURIZEM podpisala memorandum o sodelovanju

21. maj 2019: Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS z novim Upravnim odborom

februar 2020: Entrecompfood -Privabljanje mladih v ključni evropski industrijski sektor s pomočjo okvirja podjetnostne kompetence Entrecompfood

29. januar 2019: Zlata priznanja za odlične pekovske izdelke

18. december 2018: Hrana, prehrana in potrošnik iz vidika živilskopredelovlane industrije

11. december 2018: Zaveza odgovornosti - projekt, ki se uspešno širi tudi na druge sektorje

november 2018: Potenciali biogospodarstva v alpskem prostoru vzdolž verig vednosti rastlinskih izvlečkov in živil - začetek projekta Alpbioeco

18. oktober: Žitna konference 2018 - prihodnji izzivi slovenskega žitnega sektorja

16. oktober: Jubilejna 10. Ecotrophelia - dokaz, da inovacije slonijo na mladih

16.oktober: Kompetentni kadri za večjo konkurenčnost slovenskega agroživilstva

18. september: Sektor prehranskih dopolnil se je združil

14. september: Po primorsko - kulinarično doživetje v središču slovenske prestolnice

30. avgust: Posvet o javnih naročilih za javne zavode

29. avgust 2018: Prašičerejci podpisali dogovor o sodelovanju

29. avgust: Kompetentni kadri in aplikativni projekti za večjo konkurenčnost slovenskega agroživilstva 

28. avgust: Sadjarski posvet na sejmu AGRA 

26.avgust: Podpis protokola o sodelovanju med kmetijskimi podjetji in mladimi kmeti

28. junij 2018: Jubilejna 10. Ecotrophelia Slovenija izžareva inovacijski potencial mladih

28. junij 2018: 18. Vrh kmetijskih in živilskih podjetij - uspeh smo ljudje

11. junij 2018: Poslovanje kmetijskih in živilskih podjetij v letu 2017 

16. april 2018: Na GZS je potekal seminar s področja izboljšanja sestave živil

1. februar 2018: Ocenjevanje odličnih pekovskih izdelkov postalo polnoletno

17. november 2017: Mlečnopredelovalni sektor predstavil svoje zaveze odgovornosti

13. september 2017: Inovacije študentov Ecotrophelia ponovno pritegnile pozornost občinstva