Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

Po primorsko 

Primorska je polna temperamenta. Mediteransko okolje, na prepihu različnih dežel, daje primorskim jedem in vinom poseben pečat. Tradicionalne recepte oživljajo in ohranjajo tudi primorska živilska podjetja in zadruge, ki se že od leta 2015 s svojimi izdelki, v tednu, ko obeležujemo priključitev primorske k matični domovini, s svojimi izdelki širši javnosti predstavljajo v osrčju Ljubljane. Pod skupnim imenom Po primorsko delujejo Pivka perutninarstvo in Delamaris, Kras, Mlinotest, Vinakras, Vinska klet "Goriška Brda", KZ Tolmin in KGZ Idrija.  

 


Po primorsko 2023 navdušilo

Številni obiskovalci, odlične primorske jedi in vina, prijetno glasbeno vzdušje, Primorska dežela, polna temperamenta, ki združuje raznolikosti morja, burje, sonca, hribov in rek, čudovite ljudi in sodelovanje, je odmevala na Pogačarjevem trgu v Ljubljani 20. septembra 2023 na dogodku »Po primorsko«. 

Gre za prireditev, ki jo primorska živilska podjetja in zadruge v sodelovanju z GZS – Zbornico kmetijskih in živilskih podjetij dogodek organizirajo že od leta 2015. Na prireditvi je sodelovalo 9 podjetij in zadrug: Mlinotest d.d. iz Ajdovščine, Mlekarna Planika d.o.o. Kobarid, Pivka perutninarstvo d.d., Delamaris d.o.o., Kras d.o.o. iz Sežane, Vinakras z.o.o., Sežana, Klet Brda, z.o.o. Dobrovo, Kmetijska zadruga Tolmin, z.o.o., Tolmin skupaj s salamerijo Alpija in Kmetijsko gozdarska zadruga Idrija, z.o.o.


Na pokušino so bile izbrane dobrote iz mesnih jedi in mesnin, mlečnih izdelkov, ribjih jedi, testenin, zelenjave in sadja ter sonca polna primorska vina. Zbrane so nagovorili ugledni gostje. Za glasbeno–zabavni program so poskrbeli Pihalni orkester Marezige in glasbena skupina Ne joči pevec, ki navdušuje z iskrenostjo in energičnim nastopom.
  Na spodnjih povezavah si lahko ogledate utrinke s preteklih dogodkov: 

   

  Po primorsko 2022


  Po primorsko 2021


  Po primorsko 2019


  Po primorsko 2018

   

  Po primorsko 2017