Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

Novice


Arhiv: Delavnica Zapiranje snovnih in energetskih tokov biomase

Izmenjava izkušenj in stališč akterjev v biogospodarstvu (podjetja, panožna združenja, razvijalci tehnologij in načrtovalci javnih politik) glede primernosti različnih načinov dodajanja vrednosti biomasi z zapiranjem snovnih in energetskih tokov kmetijske in gozdno-lesne biomase, potrebnih logističnih, tehnoloških in organizacijskih izboljšav, ustreznosti in zadostnosti (obstoječih in načrtovanih) ukrepov za krepitev krožnega biogospodarstva.

1. senzorično ocenjevanje piva

GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (ZKŽP) v sodelovanju z Inštitutom za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije v okviru aktivnosti strateškega razvojno-inovacijskega partnerstva SRIP HRANA za leto 2021 razpisuje 1.SENZORIČNO OCENJEVANJE PIVA.

Poročilo: »Analiza ravnanja z odpadno plastično embalažo: Analiza ravnanja s plastenkami pijač«

GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij ter GZS-Služba za varstvo okolja sta v sodelovanju z zunanjo strokovnjakinjo pripravili poročilo z naslovom: »Analiza ravnanja z odpadno plastično embalažo: Analiza ravnanja s plastenkami pijač«. V poročilu so identificirane količine plastenk za pijače, dane na slovenski trg in glavni deležniki v verigi ravnanja s plastenkami pijač ter analizirano njihovo delovanje. Avtorice v okviru raziskave tudi ugotavljajo, kako blizu doseganja ciljev ločenega zbiranja odpadnih plastenk pijač, ki jih uvaja Direktiva (EU) 2019/904 (Direktiva SUP), smo in kako bi bilo mogoče sistem ravnanja z odpadno embalažo izboljšati.

Arhiv: ZKŽP v projektih: Elektronski novičnik projekta AlpBioEco

Ljubljana, 1. marec 2021 – Izšla je enajsta številka e-novičnika projekta AlpBioEco iz programa Interreg Alpine Space.

Arhiv: Živila izboljšane hranilne sestave od sedaj še bolj vidna na trgovinskih policah

Odločitev za bolj uravnoteženo prehrano nikoli lažja

Arhiv: ZKŽP leto 2020 v številkah

Prelistajte leto 2020 v številkah!

Arhiv: Seznanitev s problematiko etilen oksida v sezamovem semenu s poreklom iz Indije

Uprava Republike Slovenije za varno hrano, gozdarstvo in prehrano opozarja.

Arhiv: Razpis ECOTROPHELIA SLOVENIJA 2021

GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (GZS-ZKŽP) razpisuje tekmovanje za študente s področja inovativnosti v živilstvu in razvoja novih živilskih izdelkov pod imenom »ECOTROPHELIA SLOVENIJA 2021«.

Arhiv: RAZPIS: 21. senzorično ocenjevanje kruha, pekovskega peciva, finega pekovskega peciva, keksov, testenin in svežih slaščic v hladni verigi

GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij za leto 2021 razpisuje 21. senzorično ocenjevanje kruha, pekovskega peciva, finega pekovskega peciva, keksov, testenin in svežih slaščic v hladni verigi.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.