Novice


2. seja Združenja za prehranska dopolnila

Potekala bo 2. seja Združenja za prehranska dopolnila

Seminar - okoljski odtis izdelkov

21. novembra na GZS v Ljubljani (Dimičeva 13, Poslovna oaza, 7. nadstropje) organiziramo seminar z naslovom: Okoljski odtis izdelkov.

Dan slovenske hrane 2018

16. novembra 2018 obeležujemo Dan slovenske hrane in Tradicionalni slovenski zajtrk, ki potekata vsako leto 3. petek v novembru. V številnih osnovnih šolah, vrtcih in drugih ustanovah bodo tudi letos na ta dan za zajtrk ponudili kruh, maslo, med, jabolko in mleko, ki so pridelani oziroma predelani v Sloveniji.

Veliki jesenski živilski seminar SRIP HRANA

GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij konec novembra ponovno organizira Veliki jesenski živilski seminar SRIP HRANA, ki bo tokrat potekal na temo "Hrana, prehrana in potrošnik".

SE SREČUJETE Z IZZIVI NA PODROČJU MEHATRONIKE, KAKOVOSTI, VARNOSTI IN OZNAČEVANJA ŽIVIL«? IZKORISTITE ORODJA IN AKTIVNOSTI PROJEKTA I-CON

Vsako majhno ali srednje veliko agroživilsko podjetje (pa tudi veliko) se srečuje z različnimi izzivi na področju strojev, procesov, priprave nove embalaže, označevanje, s težavami na področju zagotavljanja varnosti in kakovosti živil. Mala in srednje velika podjetja se v ta namen velikokrat obračajo na zunanje ponudnike rešitev, kar pa lahko predstavlja velik časovni in finančni zalogaj. V okviru projekta I-CON smo se tako odločili, da vam pri teh izzivih pomagamo.

Svetovni dan jabolk - 21. oktober

21. oktobra vsako leto obeležujemo Svetovni dan jabolk, katerega zgodovina sega v leto 1990, ko je britanska organizacija Common Ground podala pobudo za praznovanje tega dne. Namen Svetovnega dneva jabolk je spomniti na pestro paleto različnih sort jabolk, ki smo jih ljudje ustvarili skozi dolgoletno zgodovino žlahtnjenja, ter pomen sadovnjakov za podobo kulturne krajine in ohranjanje biodiverzitete. Jabolko so predstavili tudi kot simbol drugačnosti in enotnosti.

JUBILEJNA 10. ECOTROPHELIA SLOVENIJA – DOKAZ, DA INOVACIJE SLONIJO NA MLADIH

Ljubljana, 15. oktober 2018 – Na Gospodarski zbornici Slovenije je v okviru Kadrovske konference potekala otvoritev razstave ob jubilejni 10. obletnici tekmovanja za študente s področja inovativnosti Ecotrophelia Slovenija. Na otvoritvi razstave se je tik pred odhodom na evropsko tekmovanje Ecotrophelia Europe 2018 v Pariz, predstavila tudi ekipa študentov – avtorjev top inovacije pod imenom MOUSSE-HAVE.

KOMPETENTNI KADRI ZA VEČJO KONKURENČNOST SLOVENSKEGA AGROŽIVILSTVA

26 agroživilskih podjetij je danes v okviru Kadrovske konference Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS z zaključno konferenco Kompetenčnega centra za kadre na področju agroživilstva - KOC HRANA – uspešno sklenilo dvoletni projekt izobraževanja in usposabljanja kadrov v vključenih podjetjih

Organizacije proizvajalcev za učinkovito verigo preskrbe s hrano

Knjižica služi kot gradivo za konferenco »Prispevek organizacij proizvajalcev k učinkoviti verigi preskrbe s hrano«, v kateri je podana statistika o številu organizacij proizvajalcev in združenj organizacij proizvajalcev v EU. Povzema pa tudi aktualno zakonodajo s področja organizacij proizvajalcev ter izsledke raziskav o sodelovanju proizvajalcev.

Poenostavitev SKP

Predstavitev povzema ključne načrtovane spremembe v prihodnji Skupni kmetijski politiki po letu 2020. Za posamezna področja so na enostaven in razumljiv način prikazane trenutne zahteve SKP ter način poenostavitve teh zahtev v prihajajoči SKP. Glavni cilj SKP po 2020 je v poenostavitvi in prenosu pristojnosti na države članice.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.