Novice


Slovenski sektor pekarstva se pridružuje projektu zaveza odgovornosti - do leta 2022 za 5 % manj dodane soli v slovenskem kruhu

Ljubljana, 16. oktober 2019 – Na današnji svetovni dan hrane je osem slovenskih podjetij iz sektorja pekarstva, ki strateško deluje v okviru GZS – Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij, podpisalo listino »Zaveze odgovornosti«. S tem nadgrajujejo aktivnosti slovenske živilskopredelovalne industrije ter nadaljujejo aktivnosti sektorja brezalkoholnih pijač in mlečnopredelovalnega sektorja za zmanjševanje vsebnosti določenih hranil v svojih živilskih izdelkih. Na ta način tudi slovenski sektor pekarstva aktivno pristopa k doseganju strateških ciljev strategije Slovenije na področju prehranske politike. Slavnostni dogodek je potekal v prisotnosti državnega sekretarja dr. Jerneja Štromajerja (MIZŠ) in ministrov dr. Aleksandre Pivec (MKGP) ter Aleša Šabedra (MZ).

SLOVENSKI SEKTOR PEKARSTVA SE PRIDRUŽUJE PROJEKTU»ZAVEZA ODGOVORNOSTI«; DO LETA 2022 ZA 5 % MANJ DODANE SOLI V SLOVENSKEM KRUHU

Na današnji svetovni dan hrane je osem slovenskih podjetij iz sektorja pekarstva, ki strateško deluje v okviru GZS – Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij, podpisalo listino »Zaveze odgovornosti«. S tem nadgrajujejo aktivnosti slovenske živilskopredelovalne industrije ter nadaljujejo aktivnosti sektorja brezalkoholnih pijač in mlečnopredelovalnega sektorja za zmanjševanje vsebnosti določenih hranil v svojih živilskih izdelkih. Na ta način tudi slovenski sektor pekarstva aktivno pristopa k doseganju strateških ciljev strategije Slovenije na področju prehranske politike. Slavnostni dogodek je potekal v prisotnosti ministrov dr. Aleksandre Pivec (MKGP) in Aleša Šabedra (MZ).

Žitna konferenca 2019

Rezervirajte si čas za žitno konferenco 2019!

Katalog živil izboljšane sestave v reviji VIVA

Katalog živil izboljšane sestave priloga zadnje številke revije VIVA, katalogu pa je namenjen tudi članek v njihovi spletni reviji.

Vabilo na delavnico za razvoj in vrednotenje eko-inovativnih poslovnih modelov na področju pridelave zelišč in jabolk

Ste vključeni v proizvodnjo, predelavo ali trženje rastlinskih izdelkov? Ste zainteresirani za inovativne metode namenjene razvoju inovativnih poslovnih konceptov? Si želite razširiti mrežo za izmenjavo idej in informacij o biogospodarstvu?

Katalog živil izboljšane sestave na voljo potrošnikom

GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij je izdala Katalog živil izboljšane sestave v okviru aktivnosti programa PREŽIVI, ki je sofinanciran s strani Ministrstva za zdravje RS in je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano. Katalog odraža doprinos živilske industrije k spremembam prehranjevalnih navad prebivalcev Slovenije. V katalogu je predstavljenih 143 živilskih izdelkov z izboljšano hranilno sestavo (manj sladkorja, soli, maščob, več prehranskih vlaknin, vitaminov, mineralov) 25 slovenskih živilskih podjetij, ki so že na voljo potrošnikom.

Arhiv: Festival Po primorsko

Kulinarično doživetje Po primorsko se že peto leto zapored vrača v mestno središče Ljubljane. Tokrat se srečamo na Pogačarjevem trgu, kjer bo v sredo, 11. septembra, med 11. in 16. uro zadišalo po primorskih jedeh in vinu. Razvajajte svoje brbončice z brezplačnimi degustacijami primorskih jedi in vin, ki jih bo mogoče tudi kupiti. Vse skupaj bomo začinili še z dobro primorsko glasbo in veliko dobre volje. Vljudno vabljeni!

Arhiv: Vidiki konkurenčnega prava in javnega naročanja

v ponedeljek, 9. septembra 2019 bo ob 9. uri potekal dogodek z naslovom »Vidiki konkurenčnega prava in javnega naročanja«.

Arhiv: ZKŽP na sejmu AGRA

ZKŽP na sejmu AGRA 57. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA je potekal med 24-29. avgustom 2019 v Gornji Radgoni.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.