Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

Novice


1. senzorično ocenjevanje piva

20 PIVOVARJEV je že v prvem letu te sheme poslalo svoje izdelke na ocenjevanje. Ocenjevali smo 43 PIV v 9 KATEGORIJAH, ki so se oblikovale glede na prejete vzorce. Podeljeno je bilo 19 PRIZNANJ 'Pivo odlične kakovosti 2021' . Prejelo jih je 13 PIVOVARN.

Nagrajenih 21 piv odlične kakovosti

Nagrajenih 21 piv odlične kakovosti 13. maja je v Žalcu potekala slavnostna podelitev plaket Pivo odlične kakovosti 2022, na kateri smo podelili plakete za 21 piv odlične kakovosti, ki so rezultat dela in razvoja 9 slovenskih pivovarskih podjetij.

Arhiv: FOTO: regijska srečanja 2022

Vabljeni k ogledu utrinkov z regijskih srečanj 2022

Arhiv: Kdaj in koliko se bo podražila hrana, (še) ni mogoče napovedati

Rast cen ključnih surovin in energentov je razlog za zvišanje prodajnih cen hrane, ki bodo sledile. Ukrajina in Rusija sta na svetovnih trgih izjemno pomembni pridelovalki hrane.

RAZPIS: 2. senzorično ocenjevanje piva

GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (ZKŽP) v sodelovanju z Inštitutom za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije v okviru aktivnosti strateškega razvojno-inovacijskega partnerstva SRIP HRANA razpisuje 2. senzorično ocenjevanje piva.

Poročilo: »Analiza ravnanja z embalažo pijač: Analiza ravnanja s plastenkami pijač in vračljivo povratno embalažo«

Združenje industrije pijač pri GZS-Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij je v sodelovanju z zunanjo strokovnjakinjo že drugič pripravilo poročilo, v katerem analizirajo podatke o ravnanju s plastenkami pijač za leto 2020. Hkrati je metodologija v novem poročilu nadgrajena še z zbiranjem podatkov o uporabi vračljive prodajne embalaže za pijače.

Arhiv: Gospodarska delegacija na EXPO 2020

Na poslovnem forumu »Slovenia – The Green Table of Europe« se je predstavila slovenska živilsko predelovalna industrija in podjetja s svojimi proizvodi.

ODLIČNI PEKOVSKI IZDELKI 2022

Ljubljana, 4. 2. 2022 – Nagrajenih je vse več izdelkov iz kategorije pekovskih izdelkov, ki vsebujejo bodisi polnozrnate sestavine, imajo nižjo vsebnost soli ali pa vsebujejo funkcionalne sestavine. Organizator ocenjevanja je GZS – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij.

Arhiv: Kaj je Ecotrophelia in zakaj ne smeš manjkati?

Se želiš dokazati in izstopiti iz povprečja? Te zanima, kaj se dogaja na tekmovanju, ki se ga je do sedaj udeležilo že 220 študentov? Želiš postati 14. zmagovalec/ka in se zapisati na Ecotrophelia Slovenija wall of fame?

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.