Novice


Obisk mednarodnega sadjarskega sejma Fruchtwelt Bodensee v Nemčiji

Nemčija, 12.-14. februar 2020 – Sredi februarja smo skupaj s slovenskimi sadjarji, kmetijskimi svetovalci specialisti za sadjarstvo in predstavniki podjetij obiskali mednarodni sadjarski sejem Fruchtwelt Bodensee v Friedrichshafen v Nemčiji na katerem se je na stojnici in na dveh predavanjih predstavil projekt AlpBioEco. Na sejmu se je predstavilo 380 razstavljalcev, v treh dneh pa ga je obiskalo 16.000 obiskovalcev. Sejem je ponudil številne novosti s področja tehnologij pridelave in predelave, sadnih sort, zaščitnih sredstev proti škodljivcem in boleznim ter izdelkov iz sadja.

Razpis ECOTROPHELIA SLOVENIJA 2020

GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (GZS-ZKŽP) razpisuje tekmovanje za študente s področja inovativnosti v živilstvu in razvoja novih živilskih izdelkov pod imenom »ECOTROPHELIA SLOVENIJA 2020«.

Arhiv: Zaključki BAT in njihova vloga pri določevanju pogojev okoljevarstvenih dovoljenj industrije

Spoštovani, v sodelovanju z Agencijo RS za Okolje vas vabimo 29.1. 2020 na konferenco o vplivu najboljših razpoložljivih postopkov na zahteve in vsebino okoljevarstvenih dovoljenj naših proizvodnih podjetij.

Arhiv: Srečno 2020!

Arhiv: ZDRUŽENJE SLOVENSKIH PIVOVARN NADALJUJE SVOJE DELO V OKVIRU ZBORNICE KMETIJSKIH IN ŽIVILSKIH PODJETIJ PRI GZS

Združenje slovenskih pivovarn je postalo del največje panožne asociacije - Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri Gospodarski zbornici Slovenije. Na letošnji avgustovski skupščini Združenja slovenskih pivovarn so člani soglasno potrdili sklep o prehodu na Gospodarsko zbornico Slovenije. Na današnji ustanovni seji združenja na GZS so bili potrjeni načrti za krepitev najpomembnejših skupnih aktivnosti članstva pivovarske branže.

Arhiv: Žitna konferenca 2019

Arhiv: Veliki jesenski živilski seminar

Arhiv: Veliki jesenski živilski seminar

Slovenski sektor pekarstva se pridružuje projektu zaveza odgovornosti - do leta 2022 za 5 % manj dodane soli v slovenskem kruhu

Ljubljana, 16. oktober 2019 – Na današnji svetovni dan hrane je osem slovenskih podjetij iz sektorja pekarstva, ki strateško deluje v okviru GZS – Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij, podpisalo listino »Zaveze odgovornosti«. S tem nadgrajujejo aktivnosti slovenske živilskopredelovalne industrije ter nadaljujejo aktivnosti sektorja brezalkoholnih pijač in mlečnopredelovalnega sektorja za zmanjševanje vsebnosti določenih hranil v svojih živilskih izdelkih. Na ta način tudi slovenski sektor pekarstva aktivno pristopa k doseganju strateških ciljev strategije Slovenije na področju prehranske politike. Slavnostni dogodek je potekal v prisotnosti državnega sekretarja dr. Jerneja Štromajerja (MIZŠ) in ministrov dr. Aleksandre Pivec (MKGP) ter Aleša Šabedra (MZ).

Arhiv: SLOVENSKI SEKTOR PEKARSTVA SE PRIDRUŽUJE PROJEKTU»ZAVEZA ODGOVORNOSTI«; DO LETA 2022 ZA 5 % MANJ DODANE SOLI V SLOVENSKEM KRUHU

Na današnji svetovni dan hrane je osem slovenskih podjetij iz sektorja pekarstva, ki strateško deluje v okviru GZS – Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij, podpisalo listino »Zaveze odgovornosti«. S tem nadgrajujejo aktivnosti slovenske živilskopredelovalne industrije ter nadaljujejo aktivnosti sektorja brezalkoholnih pijač in mlečnopredelovalnega sektorja za zmanjševanje vsebnosti določenih hranil v svojih živilskih izdelkih. Na ta način tudi slovenski sektor pekarstva aktivno pristopa k doseganju strateških ciljev strategije Slovenije na področju prehranske politike. Slavnostni dogodek je potekal v prisotnosti ministrov dr. Aleksandre Pivec (MKGP) in Aleša Šabedra (MZ).

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.