Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

Novice


Mlekarska konferenca

Mlekarska konferenca

Afriška prašičja kuga: kampanja ozaveščanja za preprečevanje pojava bolezni pri nas

Evropska agencija za varnost hrane (EFSA) v 18 državah po Evropi, tudi v Sloveniji, začenja s kampanjo za zajezitev širjenja afriške prašičje kuge (APK).

"Do nadaljnjega odprti. Vsak obisk šteje"

Arhiv: Delavnica Zapiranje snovnih in energetskih tokov biomase

Izmenjava izkušenj in stališč akterjev v biogospodarstvu (podjetja, panožna združenja, razvijalci tehnologij in načrtovalci javnih politik) glede primernosti različnih načinov dodajanja vrednosti biomasi z zapiranjem snovnih in energetskih tokov kmetijske in gozdno-lesne biomase, potrebnih logističnih, tehnoloških in organizacijskih izboljšav, ustreznosti in zadostnosti (obstoječih in načrtovanih) ukrepov za krepitev krožnega biogospodarstva.

Arhiv: 1. senzorično ocenjevanje piva

GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (ZKŽP) v sodelovanju z Inštitutom za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije v okviru aktivnosti strateškega razvojno-inovacijskega partnerstva SRIP HRANA za leto 2021 razpisuje 1.SENZORIČNO OCENJEVANJE PIVA.

Poročilo: »Analiza ravnanja z odpadno plastično embalažo: Analiza ravnanja s plastenkami pijač«

GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij ter GZS-Služba za varstvo okolja sta v sodelovanju z zunanjo strokovnjakinjo pripravili poročilo z naslovom: »Analiza ravnanja z odpadno plastično embalažo: Analiza ravnanja s plastenkami pijač«. V poročilu so identificirane količine plastenk za pijače, dane na slovenski trg in glavni deležniki v verigi ravnanja s plastenkami pijač ter analizirano njihovo delovanje. Avtorice v okviru raziskave tudi ugotavljajo, kako blizu doseganja ciljev ločenega zbiranja odpadnih plastenk pijač, ki jih uvaja Direktiva (EU) 2019/904 (Direktiva SUP), smo in kako bi bilo mogoče sistem ravnanja z odpadno embalažo izboljšati.

Arhiv: ZKŽP v projektih: Elektronski novičnik projekta AlpBioEco

Ljubljana, 1. marec 2021 – Izšla je enajsta številka e-novičnika projekta AlpBioEco iz programa Interreg Alpine Space.

Arhiv: Živila izboljšane hranilne sestave od sedaj še bolj vidna na trgovinskih policah

Odločitev za bolj uravnoteženo prehrano nikoli lažja

Arhiv: ZKŽP leto 2020 v številkah

Prelistajte leto 2020 v številkah!

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.