Novice


Vabilo na sejem "WARSAW FOOD EXPO"

V času od 12. – 14. Septembra 2019, bo v Varšavi potekal mednarodni sejem prehrane, pod imenom "WARSAW FOOD EXPO". Gre za enega največjih sejmov na področju prehrane na Poljskem in obenem odlična poslovna priložnost za podjetja kmetijske in živilske panoge.

Smernice za mikrobiološko varnost živil, ki so namenjena končnemu potrošniku

NLZOH, Center za mikrobiološke analize živil, vod in drugih vzorcev okolja in NVI, Veterinarska fakulteta, Univerza v Ljubljani sta v sodelovanju z Zvezo potrošnikov Slovenije pripravila posodobljene Smernice za mikrobiološko varnost živil, ki so namenjena končnemu potrošniku.

EIT FOOD GOVERNMENT EXECUTIVE ACADEMY

Vabljeni, da se udeležite edinstvenega dogodka »EIT Food Government Executive Academy«, ki v organizaciji EIT Food že drugo leto zapored združuje vladne predstavnike, deležnike na področju pametne specializacije, raziskovalce ter predstavnike univerz in evropskih institucij iz 15 držav območja RIS: Hrvaške, Češke, Estonije, Grčije, Madžarske, Italije, Latvije, Litve, Poljske, Portugalske, Romunije, Slovaške, Slovenije, Španije in Turčije. KDAJ? 23.-25. oktober 2019 KJE? Varšava, Poljska

57. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA

Arhiv: Mladi upi rušili rekorde in navdušili na tekmovanjih inovacij v agroživilskem sektorju

Ljubljana, 20. junij 2019 – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS-ZKŽP) je na slovesni prireditvi podelila nagrade najboljšim ekipam tekmovanja Ecotrophelia Slovenija 2019. Na letošnjem, že 11. tekmovanju, ki je potekalo 11. junija, se je pomerilo rekordno število študentov in ekip. Zmagala je ekipa študentov z izdelkom KEFYA – kefirjevimi namazi s hrustljavo zelenjavo.

Poročilo analize verig vrednosti v agroživilstvu projekta AlpBioEco

Objavljeno je prvo poročilo projekta AlpBioEco v katerem je zajet načrt za analizo verig vrednosti v agroživilstvu, predstavljeni pa so tudi rezultati same analize verig vrednosti za jabolka, orehe, zelišča in seno.

Arhiv: 11. ECOTROPHELIA SLOVENIJA - MLADI ZNOVA POKAZALI SVOJ INOVACIJSKI POTENCIAL

Ljubljana, 11. junij 2019 - Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS-ZKŽP) je priredila tekmovanje za študente Ecotrophelia Slovenija 2019. Tekmovanja s področja inovativnosti v živilstvu in razvoja novih živilskih izdelkov, ki je potekalo že 11. leto zapored, se je udeležilo 8 ekip študentov z različnih fakultet in univerz.

19. Vrh kmetijskih in živilskih podjetij

Arhiv: SRIP HRANA IN SRIP TURIZEM PODPISALA MEMORANDUM O SODELOVANJU

Bled, 5. junij 2019 – Strateško razvojno-inovacijsko partnerstvo na področju Trajnostne pridelave hrane (SRIP Hrana) in Strateško razvojno-inovacijsko partnerstvo na področju Turizma (SRIP Turizem) sta danes podpisali memorandum o krepitvi sodelovanja med slovensko agroživilsko verigo in gostinsko-turističnim sektorjem. Podpisani sporazum predstavlja pomemben korak k povečevanju obsega slovenskih kmetijskih pridelkov in živilskih izdelkov v turistični in gostinski ponudbi. Memorandum je bil podpisan v okviru letošnjega 19. Vrha kmetijskih in živilskih podjetij, ki je danes potekal na Bledu pod imenom »Slovenija, zelena miza Evrope«.

Tradicija na sodoben način

Tradicija na sodoben način

Naravno, lokalno, tradicionalno, brez aditivov in še bi lahko naštevali. Potrošniki vedo, kaj želijo in proizvajalci njihovim željam sledijo.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.