Novice


Predstavitev 5. javnega razpisa za podukrep 4.2 - Podpora za naložbe v predelavo, trženje oziroma razvoj kmetijskih proizvodov za leto 2019

Vljudno vabljeni na predstavitev 5. javnega razpisa za podukrep 4.2 - Podpora za naložbe v predelavo, trženje oziroma razvoj kmetijskih proizvodov za leto 2019 predstavitev bo potekala v sredo, 6. marca 2019, s pričetkom ob 9. uri na Gospodarski zbornici Slovenije, Dimičeva 13, 1000 Ljubljana v dvorani G v medetaži.

Arhiv: Vabljeni na delavnico o raznolikosti prehranskih sistemov

SCAR food systems v ponedeljek, 18. februarja vabi na 2. mednarodne delavnice na temo: Diversifying Food Systems in the Pursuit of Sustainable Food Production and Healthy Diets. Glavne teme, ki jih bodo pokrili strokovnjaki, so: raznolikost prehranskih sistemov na vseh stopnjah proizvodnje, komunikacija med deležniki vzdolž prehranske verige, raznolikost prehranskih vzorcev ter obnašanje potrošnika.

S 1. januarjem 2019 je sektor sadja zavezan k prispevku za promocijo

Na podlagi objavljenega Naznanila o prejetju sklepa Evropske komisije o združljivosti državne pomoči s Pogodbo o delovanju EU (Uradni list RS, št. 82/2018 z dne 21.12.2018), se s 1.1.2019 začne plačevati prispevek v sektorju sadja za programsko obdobje od 1.1.2018 do 31.12.2020.

Arhiv: Spletni seminar: The Digitalisation of Flavour: How Data and Machine Learning Can Transform Food Systems

Vabljeni k udeležitvi na spletnem seminarju z naslovom Digitalizacija okusov, ki bo potekal 14.2. ob 16:00 uri.

Arhiv: 1. MEDNARODNI SIMPOZIJ ISO-FOOD V PORTOROŽU

Inštitut Jožef Stefan, Odsek za znanosti o okolju bo od 1. do 3. aprila 2019 v Grand Hotelu Bernardin v Portorožu organiziral 1. mednarodni simpozij ISO-FOOD o uporabi izotopskih in drugih tehnik pri varnosti in kakovosti živil.

Arhiv: ZLATA PRIZNANJA ZA ODLIČNE PEKOVSKE IZDELKE

Ljubljana, 24. januar 2019 - Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (ZKŽP), ki deluje v okviru Gospodarske zbornice Slovenije je danes podelila zlata priznanja za odlično kakovost kruha, pekovskega in finega pekovskega peciva, keksov, testenin in svežih slaščic.

Arhiv: Srečno 2019!

V prihajajočih dneh vam želimo vesele in mirne praznike ter uspešno in priložnosti polno novo leto! Strokovna ekipa GZS-ZKŽP

Hrana, prehrana in potrošnik iz vidika živilskopredelovalne industrije

Ljubljana, 18.12.2018 – GZS–Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij je na novinarski konferenci predstavila poročilo o napredku projekta Zaveza odgovornosti v praksi, z izpostavitvijo aktivnosti sektorja brezalkoholnih pijač in mlekarstva. Poročilo dokazuje, da smo si leta 2015 s sektorjem brezalkoholnih pijač zastavili težak, vendar pomemben cilj, katerega uspešen napredek spremljamo že tretje leto zapored. Tudi sektor mlekarstva ne zaostaja, saj je že v letu 2017 dosegel kar 9 % znižanje dodanega sladkorja v svojih proizvodih v primerjavi z letom poprej. Uspešnost delovanja samoregulative pa potrjuje tudi dejstvo, da aktivnosti s področja izboljšanja sestave živil prehajajo tudi na sektor pekarstva, ki aktivno pripravlja svoje sektorske zaveze in razpravlja o možnostih zmanjšanja vsebnosti soli v izbranih kategorijah pekovskih izdelkov.

Zaveza odgovornosti - projekt, ki se uspešno širi tudi na druge sektorje

Ljubljana, 11.12.2018 – GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (GZS-ZKŽP) je na današnji seji članom Odbora za spremljanje implementacije zaveze odgovornosti predstavila napredek in glavne aktivnosti posameznih sektorjev v letu 2017. Podatki so spodbudni, saj kažejo na pozitiven učinek samoregulative v praksi, projekt Zaveza odgovornosti pa se širi tudi že na druge sektorje, med drugim na sektor pekarstva.

Objava razpisa ECOTROPHELIA SLOVENIJA 2019

Objava razpisa ECOTROPHELIA SLOVENIJA 2019

GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (GZS-ZKŽP) ponovno organizira tekmovanje za študente s področja inovativnosti v živilstvu in razvoja novih živilskih izdelkov pod imenom »ECOTROPHELIA SLOVENIJA 2019«.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.