Novice


Srečno 2019!

V prihajajočih dneh vam želimo vesele in mirne praznike ter uspešno in priložnosti polno novo leto! Strokovna ekipa GZS-ZKŽP

Hrana, prehrana in potrošnik iz vidika živilskopredelovalne industrije

Ljubljana, 18.12.2018 – GZS–Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij je na novinarski konferenci predstavila poročilo o napredku projekta Zaveza odgovornosti v praksi, z izpostavitvijo aktivnosti sektorja brezalkoholnih pijač in mlekarstva. Poročilo dokazuje, da smo si leta 2015 s sektorjem brezalkoholnih pijač zastavili težak, vendar pomemben cilj, katerega uspešen napredek spremljamo že tretje leto zapored. Tudi sektor mlekarstva ne zaostaja, saj je že v letu 2017 dosegel kar 9 % znižanje dodanega sladkorja v svojih proizvodih v primerjavi z letom poprej. Uspešnost delovanja samoregulative pa potrjuje tudi dejstvo, da aktivnosti s področja izboljšanja sestave živil prehajajo tudi na sektor pekarstva, ki aktivno pripravlja svoje sektorske zaveze in razpravlja o možnostih zmanjšanja vsebnosti soli v izbranih kategorijah pekovskih izdelkov.

Zaveza odgovornosti - projekt, ki se uspešno širi tudi na druge sektorje

Ljubljana, 11.12.2018 – GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (GZS-ZKŽP) je na današnji seji članom Odbora za spremljanje implementacije zaveze odgovornosti predstavila napredek in glavne aktivnosti posameznih sektorjev v letu 2017. Podatki so spodbudni, saj kažejo na pozitiven učinek samoregulative v praksi, projekt Zaveza odgovornosti pa se širi tudi že na druge sektorje, med drugim na sektor pekarstva.

Objava razpisa ECOTROPHELIA SLOVENIJA 2019

GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (GZS-ZKŽP) ponovno organizira tekmovanje za študente s področja inovativnosti v živilstvu in razvoja novih živilskih izdelkov pod imenom »ECOTROPHELIA SLOVENIJA 2019«.

Arhiv: Veliki jesenski živilski seminar SRIP HRANA

29. novembra je na Gospodarski zbornici potekal Veliki jesenski živilski seminar SRIP HRANA 2018. Na spodnji povezavi so vam na voljo gradiva iz seminarja.

Arhiv: 2. seja Združenja za prehranska dopolnila

Potekala bo 2. seja Združenja za prehranska dopolnila

Seminar - okoljski odtis izdelkov

21. novembra na GZS v Ljubljani (Dimičeva 13, Poslovna oaza, 7. nadstropje) organiziramo seminar z naslovom: Okoljski odtis izdelkov.

Arhiv: Dan slovenske hrane 2018

16. novembra 2018 obeležujemo Dan slovenske hrane in Tradicionalni slovenski zajtrk, ki potekata vsako leto 3. petek v novembru. V številnih osnovnih šolah, vrtcih in drugih ustanovah bodo tudi letos na ta dan za zajtrk ponudili kruh, maslo, med, jabolko in mleko, ki so pridelani oziroma predelani v Sloveniji.

Arhiv: Veliki jesenski živilski seminar SRIP HRANA

GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij konec novembra ponovno organizira Veliki jesenski živilski seminar SRIP HRANA, ki bo tokrat potekal na temo "Hrana, prehrana in potrošnik".

Arhiv: SE SREČUJETE Z IZZIVI NA PODROČJU MEHATRONIKE, KAKOVOSTI, VARNOSTI IN OZNAČEVANJA ŽIVIL«? IZKORISTITE ORODJA IN AKTIVNOSTI PROJEKTA I-CON

Vsako majhno ali srednje veliko agroživilsko podjetje (pa tudi veliko) se srečuje z različnimi izzivi na področju strojev, procesov, priprave nove embalaže, označevanje, s težavami na področju zagotavljanja varnosti in kakovosti živil. Mala in srednje velika podjetja se v ta namen velikokrat obračajo na zunanje ponudnike rešitev, kar pa lahko predstavlja velik časovni in finančni zalogaj. V okviru projekta I-CON smo se tako odločili, da vam pri teh izzivih pomagamo.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.