Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

Festival odličnih pekovskih izdelkov 2019

Festival odličnih pekovskih izdelkov je največji slovenski dogodek promocije odličnih pekovskih izdelkov slovenskih pekarskih izdelkov. Veliko število predstavljenih izdelkov dokazuje, da je Slovenija destinacija najboljšega kruha in pekovskih izdelkov.

Na letošnjem Festivalu odličnih pekovskih izdelkov je svoje izbrane izdelke predstavljalo 11 slovenski pekarskih podjetij: MLINOTEST d.d., MERCATOR IP d.o.o., ŽITO d.o.o., SPAR SLOVENIJA d.o.o., DON DON d.o.o., HLEBČEK d.o.o., PEKARNA PEČJAK d.o.o., Lidija Rotar s.p., Soel d.o.o., Iz krušne peči d.o.o. in Conditus d.o.o. , ki so bili za te izdelke nagrajeni na letošnjem ocenjevanju peciva, testenin, keksov in svežih slaščic pekarskih podjetij.
Pestro festivalsko dogajanje je poleg  predstavljenih izdelkov, pekarsko obarvanih otroških delavnic, zabavnega družabnega dogajanja, zaznamoval tudi razrez več kot 11 metrov dolge Festivalske potice velikanke, ki so jo izdelali izbrani peki iz sodelujočih slovenskih pekarn. Gre za prvi tovrstni dogodek, na katerem so najboljša slovenska pekarska podjetja združila moči in znanje ter v znamenju sodelovanja, odprtosti in sloge ustvarila edinstveno potico. Festivalska potica velikanka je simbol zmožnosti sodelovanja in sloge, s katerima slovenska pekarska podjetja zmorejo preseči meje konkurenčnosti ter v duhu dobre volje, znanja in izkušenj ustvarjajo najboljše za slovenskega potrošnika.