Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

🥇ODLIČNI PEKOVSKI IZDELKI

Na Gospodarski zbornici Slovenije - Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij vsako leto izvedemo ocenjevanje kruha, pekovskega peciva, finega pekovskega peciva, keksov, testenin in svežih slaščic v  hladni verigi pekarskih podjetij, ki s svojimi izdelki dnevno oskrbujejo slovenske trgovske police in javne zavode. Podjetja na ocenjevanje prijavijo tiste izdelke, za katere so prepričana, da so vredni zlatega odličja. Strokovna komisija, ki jo sestavljajo strokovnjaki  z različnih področij s pomočjo kriterijev (videz, vonj in okus) ocenijo prijavljene izdelke. Končna ocena prijavljenih izdelkov je odvisna od  pomanjkljivosti posameznega  izdelka.


21. SENZORIČNO OCENJEVANJE KRUHA, PEKOVSKEGA PECIVA, FINEGA PEKOVSKEGA PECIVA, KEKSOV, TESTENIN IN SVEŽIH SLAŠČIC V HLADNI VERIGI

Ljubljana, 10. 2. 2021 - Na GZS-Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij (GZS-ZKŽP) je potekalo že 21. senzorično ocenjevanje kruha, pekovskega peciva, finega pekovskega peciva, keksov, testenin in svežih slaščic v hladni verigi. Ocenjevalna komisija je ocenila 216 izdelkov iz 18 podjetij.

Odlični pekovski izdelki predstavljajo ogledalo odličnosti slovenskih pekarskih podjetij. Na GZS-ZKŽP s predanostjo podpiramo prizadevanja sektorja pekarstva za doseganje najboljše kakovosti,  saj verjamemo, da je odličnost doma v Sloveniji. S tem namenom vsako leto izvedemo obsežno senzorično ocenjevanje izdelkov proizvajalcev, ki dnevno oskrbujejo slovenske trgovske police, javne zavode in gostinske ponudnike. Podjetja na ocenjevanje prijavijo tiste izdelke, za katere so prepričana, da so vredni zlatega odličja«, izpostavlja dr. Tatjana Zagorc, direktorica GZS-ZKŽP.
Komisija je ocenila preko 200 vzorcev iz različnih kategorij kruha, pekovskega peciva, finega pekovskega peciva, slaščic, testenin in drobnega peciva in pri mnogih potrdila odlično kakovost. Apeliram na vse potrošnike, da ste pri svojih nakupih pozorni na nagrajene izdelke, saj zagotavljajo dodano kakovost«, je ob tej priložnosti povedal predsednik strokovne ocenjevalne komisije, dr. Tomaž Požrl.


NAGRAJENA PODJETJA:

🎖        Conditus d.o.o.

🎖         Delakorda d.o.o.

🎖          Don Don d.o.o.

🎖          Gostinske storitve in trgovina Jože Čož s.p.

🎖         Hlebček d.o.o.

🎖          Konditor d.o.o.

🎖          Mercator IP d.o.o.

🎖           Mlinopek d.d.

🎖            Mlinotest d.d.

🎖            Pekarna Baškovč d.o.o.

🎖            Pekarna Brumat d.o.o.

🎖             Pekarna Pečjak d.o.o.

🎖             PPS - Pekarne Ptuj d.o.o

🎖             Spar Slovenija d.o.o.

🎖             Zebra Patissteries, Abstrakt d.o.o.

🎖              Žito d.o.o.

📌BROŠURA ODLIČNI PEKOVSKI IZDELKI V LETU 2021


RAZGLASITVENI VIDEO