Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

🥇ODLIČNI PEKOVSKI IZDELKI

Na Gospodarski zbornici Slovenije - Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij vsako leto izvedemo ocenjevanje kruha, pekovskega peciva, finega pekovskega peciva, keksov, testenin in svežih slaščic v  hladni verigi pekarskih podjetij, ki s svojimi izdelki dnevno oskrbujejo slovenske trgovske police in javne zavode. Podjetja na ocenjevanje prijavijo tiste izdelke, za katere so prepričana, da so vredni zlatega odličja. Strokovna komisija, ki jo sestavljajo strokovnjaki  z različnih področij s pomočjo kriterijev (videz, vonj in okus) ocenijo prijavljene izdelke. Končna ocena prijavljenih izdelkov je odvisna od  pomanjkljivosti posameznega  izdelka.


22. SENZORIČNO OCENJEVANJE KRUHA, PEKOVSKEGA PECIVA, FINEGA PEKOVSKEGA PECIVA, KEKSOV, TESTENIN IN SVEŽIH SLAŠČIC V HLADNI VERIGI

22. senzorično ocenjevanje je potekalo od 11. do 13. januarja 2022 na Gospodarski zbornici Slovenije in Biotehniški fakulteti na oddelku za Živilstvo.

Strokovni senzorični panel je ocenil 208 izdelkov iz 14 podjetij. Od tega je bilo ocenjenih 99 izdelkov iz kategorije kruha, 30 izdelkov iz kategorije pekovskega peciva, 66 izdelkov iz kategorije finega pekovskega peciva, 9 izdelkov iz kategorije keksov ter 4 izdelki iz kategorije testenin.

Podeljenih je 189 zlatih priznanj, od tega:
- 96 v kategoriji kruha,
- 29 v kategoriji pekovskega peciva,
- 38 v kategoriji finega pekovskega peciva,
- 20 v kategoriji svežih slaščic v hladni verigi,
- 3 v kategoriji keksov ter
- 3 v kategoriji testenin.


NAGRAJENA PODJETJA:  

🎖Conditus d.o.o.
🎖Delakorda d.o.o. 
🎖Don Don d.o.o.  
🎖Hlebček d.o.o.
🎖Iz krušne peči d.o.o. 
🎖Konditor d.o.o. 
🎖Mercator IP d.o.o.
🎖Mlinopek d.d. 
🎖Mlinotest d.d. 
🎖Pekarna Pečjak d.o.o. 
🎖PPS-Pekarne Ptuj d.o.o. 
🎖Sastela d.o.o.

🎖Spar Slovenija d.o.o. 
🎖Žito d.o.o.

📌BROŠURA ODLIČNI PEKOVSKI IZDELKI V LETU 2022