Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij
VABILO_Vsi vidiki embalaže za živila 2024
Gospodarska zbornica Slovenije

GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij
vabi na seminar


Vsi vidiki embalaže za živila

 

ki bo v petek, 11. oktobra 2024, na GZS, 

na Dimičevi 13, v Ljubljani (1. nadstropje, dvorana A).

PROGRAM:

9:00-9:30

Registracija

9:30-9:40

Uvodne besede organizatorja GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

mag. Jana Ramuš, strokovna direktorica

 

1. del: MATERIALI, KI PRIHAJAJO V STIK Z ŽIVILI

9:40-10:00

Materiali v stiku z živili - zakonodaja, EFSA in Svet Evrope

dr. Viviana Golja, Nacionalni inštitut za javno zdravje

10:00-10:20

Tehnični vodnik Sveta Evrope za kovine in zlitine v materialih in izdelkih za stik z živili

Andreja Zorič, Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano

10:20-10:40

Rezultati uradnega nadzora materialov, ki so v stiku z živili

dr. Marko Luci, Zdravstveni inšpektorat

10:40-11:10

Razprava

11:10-12:00

Kosilo

2. del: OBLIKOVANJE EMBALAŽE ZA ŽIVILA

12:00-12:40

Eco-materials real leading actors in food packaging sector, innovative case histories

Eva Tenan, Galileo Visionary District

predavanje v angleščini

12:40-13:00

Embalaža iz naravnih biopolimerov in njena potencialna uporaba v živilstvu

doc. dr. Uroš Novak, Kemijski inštitut

13:00-13:20

Trendi na področju načrtovanja in oblikovanja embalaže za živila

prof. dr. Diana Svetec, Naravoslovnotehniška fakulteta

13:20-13:40

Kemijsko recikliranje polimernih odpadkov

dr. Ema Žagar, Kemijski inštitut

13:40-14:00

Razprava

14:00-14:15

Odmor 

3. del: PODROČJE TRAJNOSTI

14:15-14:35

Deforestacijska uredba

Simona Vrevc, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

14:35-14:55

Energetska učinkovitost z uporabo pasivnih in aktivnih embalažnih sistemov v hladni dobavni verigi

dr. Igor Karlovits, Danfoss Power Solutions 

14:55-15:15

Okoljevarstvene zahteve za embalažo

mag. Jana Miklavčič, Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo

15:15-15:30

Razprava in zaključek seminarja

 

PRIJAVA

Rok za prijavo je sreda, 

9. oktober 2024. 

Kotizacija:

 

Člani GZS-ZKŽP: 240 € brez DDV (292,80 € z DDV) 

Nečlani GZS-ZKŽP: 360 € brez DDV (439,20 € z DDV)

 

V ceno je vključen zbornik s predstavitvami in pogostitev.

 

Posebna ponudba:

 

V primeru nakupa knjige Kultura zagotavljanja varnosti živil (cena 41,90 € z DDV), 

je kotizacija sledeča (nakup knjige zapišite v opombo k prijavnici):

 

Člani GZS-ZKŽP: 225 € brez DDV (274,50 € z DDV) 

Nečlani GZS-ZKŽP: 345 € brez DDV (420,90 € z DDV)

 

 

 

Plačilo:
Kotizacijo, vsaj dva dni pred izvedbo dogodka, nakažete na poslovni račun GZS,
Dimičeva 13, 1504 Ljubljana, odprt pri NLB d.d., 
TRR št. SI56 0292 4001 7841 495 s sklicem 2150 - 5191.

Vsi udeleženci poleg zbornika prejmejo tudi potrdilo o udeležbi.

Parkiranje:
Parkirate lahko v 1. kleti GZS do zasedenosti parkirnih mest ali na zunanjem parkirišču.

Če se dogodka ne utegnete udeležiti, lahko na izobraževanje pošljete zamenjavo. Odjava od izobraževanja brez stroškov za prijavitelja je mogoča do ponedeljka, 7.10.2024. Za odpovedi po tem roku zaračunamo polovico vplačane kotizacije, po koncu zbiranja prijav pa kotizacijo v celoti.

Pridržujemo si pravico do spremembe programa oz. zamenjave predavatelja.

DODATNE INFORMACIJE

Vsebina seminarja:
mag. Jana Ramuš
E: jana.ramus@gzs.si
T: 01 5898 250

 

Organizacija seminarja:

Martina Podgoršek

E: martina.podgorsek@gzs.si
T: 01 5898 139

Kotizacija in plačilo:

Špela Cerjak

E: spela.cerjak@gzs.si

T: 01 58 98 227