Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij
VABILO_Vsi vidiki embalaže za živila 2024
Gospodarska zbornica Slovenije

Vsi vidiki embalaže za živila 

V okviru embalaže za živila ločimo embalažo, ki prihaja v neposreden stik z živili in sekundarno ter terciarno embalažo, ki se uporabljata predvsem z namenom večje zaščite oziroma lažjega transporta in skladiščenja. Pri embalaži, ki prihaja v stik z živili je zelo pomembno, da nudi dobro zaščito pred zunanjimi vplivi in omogoča ustrezen tok trajanja izdelka, seveda pa tudi ne sme povzročati nedovoljenih migracij v živilo. 

Na evropskem nivoju je kar nekaj sprememb na področju embalaže za živila. Vse gre v smer bolj striktnega upoštevanja 4R načela (reduce, re-use, recycle, refuse), kar pomeni zmanjšanje količine nepotrebne embalaže (npr. dvojno dno, veliko praznega prostora v embalaži), večja ponovna uporaba kjer je to mogoče, uporaba novih embalažnih materialov, ki vsebujejo npr. reciklirano plastiko ali nove, tudi biološke sestavine,... Na seminarju, ki ga organiziramo 9. oktobra bomo obravnavali vse najbolj aktualne teme, ki smo jih razdelili v tri dele: materiali, ki prihajajo v stik z živili, trendi na področju embalaže in okoljski vidik. Vabljeni, da si celoten program ogledate na spodnji povezavi, pod njim najdete tudi gumb za prijavo.

Lepo vabljeni da se nam pridružite.

 

Program

 

Prijava

 

Pretekli dogodki:

https://www.gzs.si/zbornica_kmetijskih_in_zivilskih_podjetij/Novice/ArticleID/90343/vsi-vidiki-embalaze-za-zivila-2024