Zapri

Novice


Arhiv: GZS ZGIGM sodelovala na posvetu ob otvoritvi Evropskega zelenega tedna »Priložnosti trajnostne gradnje pri prenovi stavb«

Ministrstvo za okolje in prostor RS je ob otvoritvi Zelenega tedna "Priložnosti trajnostne gradnje pri prenovi stavb"  organiziralo posvet dne 30.5.2016 s pričetkom ob 9. uri. Posvet je potekal v prostorih Agencije RS za okolje (velika sejna soba, 4. nadstropje), Vojkova 1b, Ljubljana. Iz okoljskega, ekonomskega ter družbenega vidika je nujno, da se prenove izvajajo celovito in trajnostno. Na dogodku so različni deležniki predstavili svoj pogled na prenovo stavb.

 

Cilji dogodka so:
- širjenje zavedanja pomena in vloge celovitega trajnostnega pristopa k prenovam stavb,
- predstavitev primerov dobrih praks,
- vzpostavitev modela za razvoj celovite trajnostne prenove,
- uveljavitev osnovnih kriterijev za trajnostno gradnjo in prenovo, ki bodo poleg energetske učinkovitosti zasledovali predvsem dvig kakovosti bivanja in grajenega prostora.

 

Ciljna publika: 

predstavniki javnega sektorja s področja gradbene in prostorske zakonodaje, občinski in UE oddelki za prostor, oddelki za investicije in vzdrževanje objektov, projektanti in izvajalci, zasebni, javni vlagatelji, upravljavci nepremičnin.

GZS ZGIGM je na dogodku s prispevkom predstavila zbornične aktivnosti, poslovanje gradbenih dejavnosti in pogled delodajalske panožne organizacije na trajnostno gradnjo pri prenovi stavb.  Predstavila je tudi projekt BU.G.S.-gradnja zelenih spretnosti, ki se usmerja v iskanje zelenih vrzeli pri zaposlenih v gradbenih dejavnosti.


Uradno poročilo o dogodku: MOP>>>

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.