Inštitut Jožef Stefan, Odsek za znanosti o okolju bo od 1. do 3. aprila 2019 v Grand Hotelu Bernardin v Portorožu organiziral 1. mednarodni simpozij ISO-FOOD o uporabi izotopskih in drugih tehnik pri varnosti in kakovosti živil.
Ljubljana, 24. januar 2019 - Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (ZKŽP), ki deluje v okviru Gospodarske zbornice Slovenije je danes podelila zlata priznanja za odlično kakovost kruha, pekovskega in finega pekovskega peciva, keksov, testenin in svežih slaščic.
V prihajajočih dneh vam želimo vesele in mirne praznike ter uspešno in priložnosti polno novo leto! Strokovna ekipa GZS-ZKŽP
Ljubljana, 18.12.2018 – GZS–Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij je na novinarski konferenci predstavila poročilo o napredku projekta Zaveza odgovornosti v praksi, z izpostavitvijo aktivnosti sektorja brezalkoholnih pijač in mlekarstva. Poročilo dokazuje, da smo si leta 2015 s sektorjem brezalkoholnih pijač zastavili težak, vendar pomemben cilj, katerega uspešen napredek spremljamo že tretje leto zapored. Tudi sektor mlekarstva ne zaostaja, saj je že v letu 2017 dosegel kar 9 % znižanje dodanega sladkorja v svojih proizvodih v primerjavi z letom poprej. Uspešnost delovanja samoregulative pa potrjuje tudi dejstvo, da aktivnosti s področja izboljšanja sestave živil prehajajo tudi na sektor pekarstva, ki aktivno pripravlja svoje sektorske zaveze in razpravlja o možnostih zmanjšanja vsebnosti soli v izbranih kategorijah pekovskih izdelkov.
Ljubljana, 11.12.2018 – GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (GZS-ZKŽP) je na današnji seji članom Odbora za spremljanje implementacije zaveze odgovornosti predstavila napredek in glavne aktivnosti posameznih sektorjev v letu 2017. Podatki so spodbudni, saj kažejo na pozitiven učinek samoregulative v praksi, projekt Zaveza odgovornosti pa se širi tudi že na druge sektorje, med drugim na sektor pekarstva.
GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (GZS-ZKŽP) ponovno organizira tekmovanje za študente s področja inovativnosti v živilstvu in razvoja novih živilskih izdelkov pod imenom »ECOTROPHELIA SLOVENIJA 2019«.
29. novembra je na Gospodarski zbornici potekal Veliki jesenski živilski seminar SRIP HRANA 2018. Na spodnji povezavi so vam na voljo gradiva iz seminarja.
Potekala bo 2. seja Združenja za prehranska dopolnila
21. novembra na GZS v Ljubljani (Dimičeva 13, Poslovna oaza, 7. nadstropje) organiziramo seminar z naslovom: Okoljski odtis izdelkov.
16. novembra 2018 obeležujemo Dan slovenske hrane in Tradicionalni slovenski zajtrk, ki potekata vsako leto 3. petek v novembru. V številnih osnovnih šolah, vrtcih in drugih ustanovah bodo tudi letos na ta dan za zajtrk ponudili kruh, maslo, med, jabolko in mleko, ki so pridelani oziroma predelani v Sloveniji.
Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.