Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

Novice


Arhiv: Seminar »Abeceda trendov povpraševanja po hrani v Sloveniji«

Ljubljana, 5. april 2019 - GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij je na seminarju s pomenljivim naslovom »Abeceda trendov povpraševanja po hrani v Sloveniji« izpostavila teme s področja prehrane in javnega zdravja, označevanja in izboljšanja sestave živil ter potrošniških trendov.

Arhiv: Veliki spomladanski živilski seminar

Veliki spomladanski živilski seminar 2019, je potekal v sredo, 17. aprila 2019 na Gospodarski zbornici Slovenije, na Dimičevi ulici 13 v Ljubljani. Na konferenci so predstavniki razvojnih inštitucij, ki so vključeni v strateško razvojno-inovacijsko partnerstvo SRIP HRANA predavali o aktualnih temah s področja higiene, kakovosti in varnosti hrane.

Arhiv: ALI JE PREHRANSKA VARNOST SLOVENCEV OGROŽENA?

Ljubljana, 3. april 2019 – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (ZKŽP), ki deluje v okviru Gospodarske zbornice Slovenije, je danes predstavila pomisleke o osnutku Zakona o spremembah in dopolnitvah določenih zakonov na področju kmetijske zemljiške politike. Po ocenah GZS-ZKŽP bi imelo tovrstno sprejetje zakona negativne posledice na konkurenčnost slovenskega kmetijstva in posledično prehransko varnost Slovenk in Slovencev.

Arhiv: Skupščina Združenja za prehranska dopolnila

Ljubljana, 29. marec 2019 – Na GZS je potekala letna skupščina Združenja za prehranska dopolnila. Na skupščini je bilo obravnavano poročilo o delu v 2018, plan dela za 2019 in grob finančni plan. V okviru razprave smo obravnavali aktualno problematiko sektorja s področja carinjenja, davkov in zadnjih odločitev vladnih organov s področja uporabe pojma »probiotik« na označbah prehranskih dopolnil.

Arhiv: Abeceda trendov povpraševanja po hrani v Sloveniji

Povabilo na dogodek "Abeceda trendov povpraševanja po hrani v Sloveniji"

Arhiv: Predstavitev 5. javnega razpisa za podukrep 4.2 - Podpora za naložbe v predelavo, trženje oziroma razvoj kmetijskih proizvodov za leto 2019

Vljudno vabljeni na predstavitev 5. javnega razpisa za podukrep 4.2 - Podpora za naložbe v predelavo, trženje oziroma razvoj kmetijskih proizvodov za leto 2019 predstavitev bo potekala v sredo, 6. marca 2019, s pričetkom ob 9. uri na Gospodarski zbornici Slovenije, Dimičeva 13, 1000 Ljubljana v dvorani G v medetaži.

Arhiv: Vabljeni na delavnico o raznolikosti prehranskih sistemov

SCAR food systems v ponedeljek, 18. februarja vabi na 2. mednarodne delavnice na temo: Diversifying Food Systems in the Pursuit of Sustainable Food Production and Healthy Diets. Glavne teme, ki jih bodo pokrili strokovnjaki, so: raznolikost prehranskih sistemov na vseh stopnjah proizvodnje, komunikacija med deležniki vzdolž prehranske verige, raznolikost prehranskih vzorcev ter obnašanje potrošnika.

Arhiv: S 1. januarjem 2019 je sektor sadja zavezan k prispevku za promocijo

Na podlagi objavljenega Naznanila o prejetju sklepa Evropske komisije o združljivosti državne pomoči s Pogodbo o delovanju EU (Uradni list RS, št. 82/2018 z dne 21.12.2018), se s 1.1.2019 začne plačevati prispevek v sektorju sadja za programsko obdobje od 1.1.2018 do 31.12.2020.

Arhiv: Spletni seminar: The Digitalisation of Flavour: How Data and Machine Learning Can Transform Food Systems

Vabljeni k udeležitvi na spletnem seminarju z naslovom Digitalizacija okusov, ki bo potekal 14.2. ob 16:00 uri.

Arhiv: 1. MEDNARODNI SIMPOZIJ ISO-FOOD V PORTOROŽU

Inštitut Jožef Stefan, Odsek za znanosti o okolju bo od 1. do 3. aprila 2019 v Grand Hotelu Bernardin v Portorožu organiziral 1. mednarodni simpozij ISO-FOOD o uporabi izotopskih in drugih tehnik pri varnosti in kakovosti živil.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.