Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

Novice


Arhiv: Zaljučna konferenca projekta I-CON "Inovacije v živilskem sektorju za izboljšanje kompetenc in veščin"

Vabljeni na zaključno konferenco evropskega projekta I-CON "Inovacije v živilskem sektorju za izboljšanje kompetenc in veščin".

Arhiv: Seminar »Abeceda trendov povpraševanja po hrani v Sloveniji«

Ljubljana, 5. april 2019 - GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij je na seminarju s pomenljivim naslovom »Abeceda trendov povpraševanja po hrani v Sloveniji« izpostavila teme s področja prehrane in javnega zdravja, označevanja in izboljšanja sestave živil ter potrošniških trendov.

Arhiv: Veliki spomladanski živilski seminar

Veliki spomladanski živilski seminar 2019, je potekal v sredo, 17. aprila 2019 na Gospodarski zbornici Slovenije, na Dimičevi ulici 13 v Ljubljani. Na konferenci so predstavniki razvojnih inštitucij, ki so vključeni v strateško razvojno-inovacijsko partnerstvo SRIP HRANA predavali o aktualnih temah s področja higiene, kakovosti in varnosti hrane.

Arhiv: ALI JE PREHRANSKA VARNOST SLOVENCEV OGROŽENA?

Ljubljana, 3. april 2019 – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (ZKŽP), ki deluje v okviru Gospodarske zbornice Slovenije, je danes predstavila pomisleke o osnutku Zakona o spremembah in dopolnitvah določenih zakonov na področju kmetijske zemljiške politike. Po ocenah GZS-ZKŽP bi imelo tovrstno sprejetje zakona negativne posledice na konkurenčnost slovenskega kmetijstva in posledično prehransko varnost Slovenk in Slovencev.

Arhiv: Skupščina Združenja za prehranska dopolnila

Ljubljana, 29. marec 2019 – Na GZS je potekala letna skupščina Združenja za prehranska dopolnila. Na skupščini je bilo obravnavano poročilo o delu v 2018, plan dela za 2019 in grob finančni plan. V okviru razprave smo obravnavali aktualno problematiko sektorja s področja carinjenja, davkov in zadnjih odločitev vladnih organov s področja uporabe pojma »probiotik« na označbah prehranskih dopolnil.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.