Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

Novice


Arhiv: Obisk mednarodnega sadjarskega sejma Fruchtwelt Bodensee v Nemčiji

Nemčija, 12.-14. februar 2020 – Sredi februarja smo skupaj s slovenskimi sadjarji, kmetijskimi svetovalci specialisti za sadjarstvo in predstavniki podjetij obiskali mednarodni sadjarski sejem Fruchtwelt Bodensee v Friedrichshafen v Nemčiji na katerem se je na stojnici in na dveh predavanjih predstavil projekt AlpBioEco. Na sejmu se je predstavilo 380 razstavljalcev, v treh dneh pa ga je obiskalo 16.000 obiskovalcev. Sejem je ponudil številne novosti s področja tehnologij pridelave in predelave, sadnih sort, zaščitnih sredstev proti škodljivcem in boleznim ter izdelkov iz sadja.

Arhiv: 20. SENZORIČNO OCENJEVANJE KRUHA, PEKOVSKEGA PECIVA, FINEGA PEKOVSKEGA PECIVA, KEKSOV, TESTENIN IN SVEŽIH SLAŠČIC V HLADNI VERIGI

V letu 2020 je potekalo že 20. senzorično ocenjevanje kruha, pekovskega peciva, finega pekovskega peciva, keksov, testenin in svežih slaščic v hladni verigi. Podjetja sektorja pekarstva so na ocenjevanje prijavila rekordnih 225 izdelkov. Število prijavljenih izdelkov po kategorijah je znašalo: kruh (122), pekovsko pecivo (24), fino pekovsko pecivo (39), keksi (6), slaščice -hladna veriga (19), testenine (15). V jubilejnem letu 2020 je bilo podeljenih rekordnih 194 priznanj. Skupno je bilo v 20-ih letih podeljenih že 1.566 priznanj. Največ priznanj (943) je bilo podeljenih v kategoriji kruha.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.