Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

Novice


Arhiv: Imate inovacijo? Ste mogoče kmetijsko ali živilsko podjetje, ki išče nove mlade kadre? Raziskovalec z novimi idejami, vendar brez finančne podpore? Ali pa študent, ki si želi svoj inovacijski potencial v praksi razviti v enem izmed priznanih podjetij?

EIT Food nagovarja vse v naslovu omenjene deležnike, v središče dogajanja pa postavlja potrošnika ter mu ponuja možnost soustvarjanja kmetijsko-živilskega sektorja. Za kaj sploh gre? Preberite več v spodnjem dokumentu.

Arhiv: PO PRIMORSKO 2018

V petek, 14. septembra, so se primorska živilska podjetja in zadruge pod skupnim imenom »PO PRIMORSKO« že četrto leto zapored z degustacijami dobrot predstavila obiskovalcem centra Ljubljane. Prireditev poteka že od leta 2015 , in sicer tradicionalno v tednu, ko obeležujemo Dan vrnitve Primorske k matični domovini.

Arhiv: PO PRIMORSKO – KULINARIČNO DOŽIVETJE V SREDIŠČU SLOVENSKE PRESTOLNICE

Predstavitev z degustacijami dobrot primorskih živilskih podjetij in zadrug v Ljubljani postaja tradicionalna prireditev.

Arhiv: Sektor prehranskih dopolnil se je združil

Ljubljana, 18. september 2018 – Na pobudo nekaterih podjetij, je bilo včeraj ustanovljeno Združenje za prehranska dopolnila, kar kaže na pomembnost koordiniranih aktivnosti sektorja pri doseganju skupnih ciljev. Združenje za prehranska dopolnila bo delovalo pod okriljem GZS - Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij kot največje reprezentativne zbornice kmetijskih in živilskih podjetij. Na ustanovni seji so bile predstavljene odprte teme in glavni izzivi, s katerimi se podjetja srečujejo in ki bodo predstavljala izhodišča letnega načrta dela.

Arhiv: Po primorsko 2018

Poletno razpoloženje se s primorskimi okusi nadaljuje tudi v septembru, zato vas vabimo na kulinarično doživetje PO PRIMORSKO, v Ljubljani, na Stritarjevi ulici od Tromostovja do Mestne hiše,v petek, 14. septembra 2018, od 12. do 18. ure.

Arhiv: Skupni nastop 27 kmetijskih in živilskih podjetij na sejmu AGRA v Gornji Radgoni

GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij se je že tradicionalno predstavila na 56. Mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA v Gornji Radgoni. Na 450 m2 velikem razstavnem prostoru se je skupaj z GZS-ZKŽP od 25. do 30. avgusta predstavljalo 27 slovenskih kmetijskih in živilskih podjetij. Naš razstavni prostor so obiskali predsednik Državnega zbora mag. Dejan Židan in predstavniki nove vlade, med drugim predsednik vlade g. Marjan Šarec ter kandidati za ministre. Razstavni prostor so obiskali tudi predstavniki gospodarstva, med drugim predsednik GZS g. Boštjan Gorjup in generalna direktorica GZS mag. Sonja Šmuc ter številni drugi predstavniki različnih institucij.

Arhiv: Žitna konferenca 2018

Žitna konferenca predstavlja osrednji letni dogodek, kjer se srečamo deležniki Žitne verige in prisluhnemo predstavitvam najaktualnejših tematik v žitnem sektorju. Naša skupna želja je sodelovanje vseh partnerjev s področja pridelave in predelave ter vseh vpletenih inštitucij za izboljšanje konkurenčnosti slovenskega žitnega sektorja.

Arhiv: POSVET O JAVNIH NAROČILIH ZA JAVNE ZAVODE

Gornja Radgona, 30. avgust 2018 – Meseca novembra leta 2017 smo javnim zavodom posredovali dostopne kode za aplikacijo Katalog živil za javno naročanje. Z namenom, da bi bila aplikacija še boljša in s tem prijazna uporabnikom, organiziramo posvete in izobraževanja na katere vabimo organizatorje prehrane, vodje kuhinj slovenskih javnih ustanov in osebe odgovorne za izvedbo javnih naročil. Današnji posvet je bil organiziran v sodelovanju z Ministrstvom za javno upravo (MJU) in Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP). Posveta se je udeležilo preko 80 predstavnikov javnih zavodov iz vse Slovenije.

Arhiv: KOMPETENTNI KADRI IN APLIKATIVNI PROJEKTI ZA VEČJO KONKURENČNOST SLOVENSKEGA AGROŽIVILSTVA

Gornja Radgona, 29. avgust 2018 – V okviru sejemskega programa GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij (GZS-ZKŽP) na sejmu AGRA so se srečali partnerji projekta KOC HRANA in SRIP HRANA. Zaključki obeh srečanj so spodbudni za prihodnje generacije mladih, ki vstopajo v strokovno izobraževanje in s tem na trg dela. Sodelovanje na skupnih razvojno-raziskovalnih projektih pa je ključnega pomena za učinkovito poznavanje obstoječe infrastrukture in izkoristek le-te v smeri povečanja inovacijskega potenciala znotraj kmetijskih in živilskih podjetij.

Arhiv: SADJARSKI POSVET NA SEJMU AGRA

Gornja Radgona, 28. avgust 2018 – V okviru 56. Mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA je potekal v organizaciji Sekcije za sadjarstvo pri GZS-Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij potekal že tradicionalni Sadjarski posvet 2018.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.