Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

Novice


Arhiv: Srečno 2019!

V prihajajočih dneh vam želimo vesele in mirne praznike ter uspešno in priložnosti polno novo leto! Strokovna ekipa GZS-ZKŽP

Arhiv: Hrana, prehrana in potrošnik iz vidika živilskopredelovalne industrije

Ljubljana, 18.12.2018 – GZS–Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij je na novinarski konferenci predstavila poročilo o napredku projekta Zaveza odgovornosti v praksi, z izpostavitvijo aktivnosti sektorja brezalkoholnih pijač in mlekarstva. Poročilo dokazuje, da smo si leta 2015 s sektorjem brezalkoholnih pijač zastavili težak, vendar pomemben cilj, katerega uspešen napredek spremljamo že tretje leto zapored. Tudi sektor mlekarstva ne zaostaja, saj je že v letu 2017 dosegel kar 9 % znižanje dodanega sladkorja v svojih proizvodih v primerjavi z letom poprej. Uspešnost delovanja samoregulative pa potrjuje tudi dejstvo, da aktivnosti s področja izboljšanja sestave živil prehajajo tudi na sektor pekarstva, ki aktivno pripravlja svoje sektorske zaveze in razpravlja o možnostih zmanjšanja vsebnosti soli v izbranih kategorijah pekovskih izdelkov.

Arhiv: Zaveza odgovornosti - projekt, ki se uspešno širi tudi na druge sektorje

Ljubljana, 11.12.2018 – GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (GZS-ZKŽP) je na današnji seji članom Odbora za spremljanje implementacije zaveze odgovornosti predstavila napredek in glavne aktivnosti posameznih sektorjev v letu 2017. Podatki so spodbudni, saj kažejo na pozitiven učinek samoregulative v praksi, projekt Zaveza odgovornosti pa se širi tudi že na druge sektorje, med drugim na sektor pekarstva.

Arhiv: Objava razpisa ECOTROPHELIA SLOVENIJA 2019

Arhiv: Objava razpisa ECOTROPHELIA SLOVENIJA 2019

GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (GZS-ZKŽP) ponovno organizira tekmovanje za študente s področja inovativnosti v živilstvu in razvoja novih živilskih izdelkov pod imenom »ECOTROPHELIA SLOVENIJA 2019«.

Arhiv: Veliki jesenski živilski seminar SRIP HRANA

29. novembra je na Gospodarski zbornici potekal Veliki jesenski živilski seminar SRIP HRANA 2018. Na spodnji povezavi so vam na voljo gradiva iz seminarja.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.