Novice


Veliki jesenski živilski seminar SRIP HRANA


V okviru GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij je 29. novembra 2018 potekal Veliki jesenski živilski seminar. Predstavitve so bile vezane na 5. fokusno področje SRIP HRANA »Hrana, prehrana in potrošnik«, gradiva iz letošnjega seminarja pa so dostopna na spodnjih povezavah.

Nadgradnja sistema varne hrane z metodologijo za odkrivanje potvorb v skupini Atlantic Grupa
Ornela Čebulec, Droga Kolinska d.d., Atlantic Grupa

Nove tehnike genskega spreminjanja in sledenje GSO v hrani
dr. David Dobnik, Nacionalni inštitut za biologijo

Prehod v trajnostne vrednostne verige stročnic v Evropi (projekt True)
prof.dr. Marko Debeljak, Institut Jozef Stefan

Sensible food packaging - when design is not an art, sensory analysis gives answers
arch. Lorenzo Secco, Università Iuav di Venezia

Folije za živila iz hitozana z dodanimi rastlinskimi ekstrakti z antioksidativnimi in antimikrobnimi lastnostmi
dr. Marijan Bajić, Kemijski inštitut

Inovativne rešitve za informirane odločitve: uporaba sodobnih informacijskih orodij za podporo potrošnikom pri izboru živil z ugodnejšo hranilno sestavo
prof.dr. Igor Pravst, Inštitut za nutricionistiko

Transformation of the food innovation trends into practice
Zsófia Kertész, Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft

Vpliv blagovne znamke na senzorično oceno durum testenin pri slovenskih potrošnikih
Laura Zuzzi, Biotehniška fakulteta, UL

Smiselnost uporabe nadomestkov pri preoblikovanju živil - primer arome masla v maslenih keksih
Anja Zupan, Biotehniška fakulteta, UL

METROFOOD-SI “infrastruktura za metrološko podporo v živilstvu in nutricionistiki
prof. dr. Nives Ogrinc, Institut Jozef Stefan

***********

Dodatne informacije:
dr. Petra Medved Djurašinović
T: 01 58 98 296
petra.medved@gzs.si

E-pošta: srip.hrana@gzs.si

Spletna stran: https://www.gzs.si/srip-hrana/

 

         

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 

Fotogalerija

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.