V okviru GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij je 29. novembra 2018 potekal Veliki jesenski živilski seminar. Predstavitve so bile vezane na 5. fokusno področje SRIP HRANA »Hrana, prehrana in potrošnik«, gradiva iz letošnjega seminarja pa so dostopna na spodnjih povezavah.
Nadgradnja sistema varne hrane z metodologijo za odkrivanje potvorb v skupini Atlantic Grupa Ornela Čebulec, Droga Kolinska d.d., Atlantic Grupa
Nove tehnike genskega spreminjanja in sledenje GSO v hrani dr. David Dobnik, Nacionalni inštitut za biologijo
Prehod v trajnostne vrednostne verige stročnic v Evropi (projekt True) prof.dr. Marko Debeljak, Institut Jozef Stefan
Sensible food packaging - when design is not an art, sensory analysis gives answers arch. Lorenzo Secco, Università Iuav di Venezia
Folije za živila iz hitozana z dodanimi rastlinskimi ekstrakti z antioksidativnimi in antimikrobnimi lastnostmi dr. Marijan Bajić, Kemijski inštitut
Inovativne rešitve za informirane odločitve: uporaba sodobnih informacijskih orodij za podporo potrošnikom pri izboru živil z ugodnejšo hranilno sestavo prof.dr. Igor Pravst, Inštitut za nutricionistiko
Transformation of the food innovation trends into practice Zsófia Kertész, Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft
Vpliv blagovne znamke na senzorično oceno durum testenin pri slovenskih potrošnikih Laura Zuzzi, Biotehniška fakulteta, UL
Smiselnost uporabe nadomestkov pri preoblikovanju živil - primer arome masla v maslenih keksih Anja Zupan, Biotehniška fakulteta, UL
METROFOOD-SI “infrastruktura za metrološko podporo v živilstvu in nutricionistiki prof. dr. Nives Ogrinc, Institut Jozef Stefan
***********
Dodatne informacije: dr. Petra Medved Djurašinović T: 01 58 98 296 petra.medved@gzs.si
E-pošta: srip.hrana@gzs.si
Spletna stran: https://www.gzs.si/srip-hrana/
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.