Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

Novice


Arhiv: PO PRIMORSKO 2019

V sredo, 11. septembra, so se primorska živilska podjetja in zadruge pod skupnim imenom »PO PRIMORSKO« že peto leto zapored z degustacijami dobrot na Pogačarjevem trgu predstavila obiskovalcem centra Ljubljane. Prireditev že od leta 2015 poteka v tednu, ko obeležujemo Dan vrnitve Primorske k matični domovini. Z namenom ustvarjanja sinergije med lokalnim turizmom in živilsko industrijo pa so se podjetjem in zadrugam na letošnjemu dogodku pridružile tudi številne turistične organizacije iz širše primorske regije, ki so obiskovalcem predstavljale lokalne znamenitosti in doživetja ter poskrbele za pestre nagrade.

Arhiv: Vabilo: Žitna konferenca 2019

Vljudno vabljeni na Žitno konferenco 2019, ki bo v petek, 22. novembra s pričetkom ob 8.30 uri na Gospodarski zbornici Slovenije (dvorana A, 1. nadstropje).

Arhiv: Katalog živil izboljšane sestave v reviji VIVA

Katalog živil izboljšane sestave priloga zadnje številke revije VIVA, katalogu pa je namenjen tudi članek v njihovi spletni reviji.

Arhiv: Vabilo na delavnico za razvoj in vrednotenje eko-inovativnih poslovnih modelov na področju pridelave zelišč in jabolk

Ste vključeni v proizvodnjo, predelavo ali trženje rastlinskih izdelkov? Ste zainteresirani za inovativne metode namenjene razvoju inovativnih poslovnih konceptov? Si želite razširiti mrežo za izmenjavo idej in informacij o biogospodarstvu?

Arhiv: Katalog živil izboljšane sestave na voljo potrošnikom

GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij je izdala Katalog živil izboljšane sestave v okviru aktivnosti programa PREŽIVI, ki je sofinanciran s strani Ministrstva za zdravje RS in je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano. Katalog odraža doprinos živilske industrije k spremembam prehranjevalnih navad prebivalcev Slovenije. V katalogu je predstavljenih 143 živilskih izdelkov z izboljšano hranilno sestavo (manj sladkorja, soli, maščob, več prehranskih vlaknin, vitaminov, mineralov) 25 slovenskih živilskih podjetij, ki so že na voljo potrošnikom.

Arhiv: Festival Po primorsko

Kulinarično doživetje Po primorsko se že peto leto zapored vrača v mestno središče Ljubljane. Tokrat se srečamo na Pogačarjevem trgu, kjer bo v sredo, 11. septembra, med 11. in 16. uro zadišalo po primorskih jedeh in vinu. Razvajajte svoje brbončice z brezplačnimi degustacijami primorskih jedi in vin, ki jih bo mogoče tudi kupiti. Vse skupaj bomo začinili še z dobro primorsko glasbo in veliko dobre volje. Vljudno vabljeni!

Arhiv: Vidiki konkurenčnega prava in javnega naročanja

v ponedeljek, 9. septembra 2019 bo ob 9. uri potekal dogodek z naslovom »Vidiki konkurenčnega prava in javnega naročanja«.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.