Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala

Novice


Arhiv: GZS ZGIGM bo sodelovala na ZZZS posvetu "Promocija zdravja na delovnem mestu – učinkovita orodja in dobre prakse", 26. in 27.11.2015, vabljeni na posvet!

Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije  vas vljudno vabi na brezplačni strokovni posvet "Promocija zdravja na delovnem mestu – učinkovita orodja in dobre prakse", 26. in 27.11.2015, ki bo potekal v Laškem. 

Posvet je namenjen predstavitvi učinkovitih orodij in dobrih praks ter opredelitvi sistemskih izzivov pri zagotavljanju zdravih in varnih delovnih okolij. Posvet je namenjen delovnim organizacijam v gospodarstvu in javnemu sektorju, zbornicam in združenjem delodajalcev, zvezam ali konfederacijam sindikatov ter strokovnjakom in ustanovam s področja varnosti in zdravja pri delu, medicine dela ter obveznih socialnih zavarovanj. Podrobnosti so razvidne iz priloženega programa.

Spletna povezava na ZZZS prijavni obrazec na naslovu>>>

Registracija za spletni ogled (spremljanje) konference >>>

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), v okviru nje delujoča Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala (ZGIGM), Sindikat delavcev gradbenih dejavnosti Slovenije (SDGD Slovenije) in Zbornica varnosti in zdravja pri delu (VZD Zbornica) so v letu 2015 skupaj uspešno kandidirali s projektnim predlogom Promocija preventivnih ravnanj za manj mišično-kostnih obolenj med gradbenimi delavci na javnem razpisu ZZZS za sofinanciranje projektov za promocijo zdravja na delovnem mestu v letih 2015 in 2016.  Projekt se je uradno začel v juniju 2015 in se usmerja v zmanjševanje bolniških staležev iz naslova bolezni mišično-kostnega sistema skozi ukrepe promocije zdravja na delovnem mestu. Namen projekta je nagovoriti in spodbuditi delavce in delodajalce v gradbenih dejavnostih k aktivni promociji bolj zdravih delovnih mest, še posebej tistih, kjer se najpogosteje pojavljajo mišično-kostna obolenja. Cilj projektnega konzorcija je, da v okvirno desetih gradbenih gospodarskih družbah na aktivnih gradbiščih analizira stanje, opozori na priporočila stroke, predstavi pozitivna ravnanja – dobre prakse za zmanjšanje mišično-kostnih obolenj ter na podlagi opažanj in rezultatov pripravi koristne tiskane in elektronske informacije za zmanjševanje teh obolenj. Projektne aktivnosti se usmerjajo tudi v neposredno pošiljanje v okviru projekta pripravljenih praktičnih strokovnih gradiv in tiskovin na naslove gradbenih podjetij in na e-naslove podjetij, dostopne iz javno objavljenih baz. Več o panožnem projektu promocije zdravja>>>. Projekt in vmesne rezultate ter ugotovitve bomo predstavili na posvetu ZZZS v Laškem.


Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.