Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala

Novice


Arhiv: Upravni odbor GZS ZGIGM na seji potrdil novo Kolektivno pogodbo gradbenih dejavnost

V ponedeljek, 7. decembra 2015, je na GZS v  Ljubljani, potekala 3. seja Upravnega odbora GZS Zbornice gradbeništva in industrije gradbenega materiala (ZGIGM) v mandatu 2015-2019. Tudi 3. seja UO GZS ZGIGM je zasedala skoraj v polni zasedbi. Na seji je med drugim vodja pogajalske skupine za novo KPGD, Ožbej Marc, skupaj s Pravno službo GZS navzoče podrobno seznanil s Poročilom o poteku in zaključku pogajanj ter potrditev izpogajane vsebine Kolektivne pogodbe gradbenih dejavnosti-KPGD. Razpravi o KPGD je sledilo glasovanje o predlogu nove Kolektivne pogodbe gradbenih dejavnosti in nato njena potrditev.

Navzoči so se na seji seznanili tudi s tekočim poslovanjem GZS ZGIGM in aktivnosti strokovne službe v zadnjem kvartalu. Novi ravnatelj Srednje gradbene, geodetske in okoljevarstvene šole Ljubljana, g. Gvido Jager, je na kratko predstavil stanje vpisa na srednje gradbene šole (5) v Sloveniji in aktivnosti, ki jih poklicne šole izvajajo, da vzpodbudijo zanimanje osnovnošolcev za gradbene dejavnosti in povečajo vpis v poklicne šole. GZS ZGIGM je obljubila podporo in sodelovanje na sejmu Informativa 8 - Sejem izobraževanja in poklicev (22. do 23. januarja 2016 na GR v Ljubljani).
Valentina Kuzma je predstavila še aktivnosti nacionalne skupine pri Centru za poklicno izobraževanje za prenovo poklicnih standardov za gradbeništvo in navzoče pozvala k pregledu in komentarju 48 revidiranih področnih poklicnih standardov.
Sejo smo zaključili s poročilom o izvedenih GZS ZGIGM aktivnostih projekta promocije zdravja na delovnem mestu (PZDM), Promocija preventivnih ravnanj za manj mišično kostnih obolenj med gradbenimi delavci, in načrtovanih aktivnostih v spomladanskem času, v katere se lahko brezplačno vključujejo zainteresirani člani GZS ZGIGM.

 

Naslednja seja UO GZS ZGIGM bo predvidoma marca 2016.

Strokovna služba GZS ZGIGM

Foto: Valentina Kuzma

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.