Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala

Novice


Arhiv: GZS ZGIGM po letu dni še vedno vztraja z zahtevo za takojšnjo ratifikacijo Konvencije št. 94 Mednarodne organizacije dela o preprečevanju socialnega dumpinga v javnem naročanju

GZS ZGIGM je marca 2015 poslala pisno zahtevo predsedniku Vlade RS in MDDSZ, da Slovenija pristopi k ratifikaciji Konvencije št. 94 Mednarodne organizacije dela (MOD oz. ILO) o preprečevanju socialnega dumpinga v javnem naročanju, nato pa septembra ponovno poslala pisno poizvedbo glede GZS ZGIGM pobude za ratifikacijo Konvencije 94 na MJU in MZZ.

Informacijo o pobudi za ratifikacijo konvencije sta predstavnik delodajalcev - GZS  in sindikata - ZZZS Slovenije skupaj predstavila tudi na 265. seji Ekonomsko-socialnega sveta dne 10.4.2015 v veliki sejni dvorani Vlade Republike Slovenije, Gregorčičeva 27, Ljubljana. Na seji se je o ratifikaciji tudi razpravljalo. Zapisnik te ESS seje objavljamo.

STALIŠČA MINISTRSTEV DO PREDLOGA K RATIFIKACIJI KONVENCIJE
MJU
MGRT
MF

 

GZS ZGIGM s svojo zahtevo še vedno vztraja in jo je ponovno predstavila tudi na posvetu MOP na temo prenova gradbene zakonodaje, saj bi to razmere v javnem naročanju storitev gradenj izboljšalo. GZS ZGIGM podpira pri zahtevi tudi panožni sindikat SDGD Slovenije.


Več o konvenciji št. 94 iz  leta 1949: C094 - Labour Clauses (Public Contracts) Convention, 1949 (No. 94)

Convention concerning Labour Clauses in Public Contracts (Entry into force: 20 Sep 1952)Adoption: Geneva, 32nd ILC session (29 Jun 1949) - Status: Up-to-date instrument (Technical Convention).

 

Podpisnice konvencije št 94 ILO na območju EvropeAvstrija, Belgija, Danska, Ciper, Finska, Francija, Italija, Nizozemska, Španija, Norveška, Srbija, BiH

Praktični vodnik po Konvenciji IL0 št. 94, 2008

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.