Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala

Novice


Arhiv: Za nami že 2. izvedba praktične delavnice o promociji zdravja na delovnem mestu (v gradb. dejavnostih) neposredno v podjetju

GZS ZGIGMSDGD Slovenije in VZD Zbornica so skupaj uspešno kandidirale s projektnim predlogom Promocija preventivnih ravnanj za manj mišično kostnih obolenj med gradbenimi delavci na javni razpis ZZZS za sofinanciranje projektov za promocijo zdravja na delovnem mestu v letu 2015 in 2016. Predvideno trajanje projekta je fokusirano na obdobje junij 2015 - november 2016.  V okviru začrtanih aktivnosti projekta poteka tudi skupna akcija na terenu - mentorski obisk gradbišč in opazovanje ravnanj delavcev ter izvedba krajše praktične delavnice na gradbišču skupaj s strokovnjaki (varnostnim inženirjem, fizioterapevtom ipd.).

Dne 4.4.2016 smo v Ljutomeru izvedli drugi mentorski obisk, ki se ga je udeležilo skoraj 45 predstavnikov podjetja, ki se ukvarja s proizvodnjo gradbenega materiala. Na praktični delavnici se je izvedel sledeč strokovni program (2 uri):

1. Uvod – Alenka Jug Blagovič
2. Predstavitev projekta in promocije zdravja na delovnem mestu - Romana Josič
3. Predstavitev podatkov odsotnostih zaradi bolniških staležih in najpogostejših boleznih v gradbeništvu – Valentina Kuzma
4. Izjava o varnosti in zdravju pri delu – vloga delavca – Stanko Ožbot 
5. Bodimo aktivni – sodelujte v projektu – Jože Renar
6. Kako lahko sami prispevamo k zmanjšanju posledic dela - aktivna delavnica z vajami – Andrea Backović Juričan
7. Zaključek – povzetek delavnice, ideje, druženje – Oskar Komac

Z mentorski obiski neposredno na terenu bomo nadaljevali še vso pomlad. Podjetja in družbe, ki vas zanima mentorski obisk na sedežu podjetja/družbe oziroma na gradbišču pošljite interes za sodelovanje na e -naslov: valentina.kuzma@gzs.si oz. tel. št. 01 5898 246.


KAMPANJE EU ZA ZDRAVO DELOVNO OKOLJE>>> možnost sodelovanja podjetij in družb


Drugi projekti promocije zdravje, ki tečejo na GZS in jih lahko koristijo tudi družbe iz gradbenih dejavnosti: 

1.                   Zdravi na kvadrat 
2.                   Točka promocije zdravja


Fotogalerija

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.