Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala

Novice


Arhiv: Delovna skupina ISO PC/278 izglasovala končno verzijo novega standarda ISO 37001: Sistemi upravljanja v boju proti podkupovanju

Po treh letih mednarodnih diskusij je bila v začetku junija 2016 končno potrjena končna verzija novega standarda ISO, ki se nanaša na Sisteme upravljanja v boju proti podkupovanju. Standard potrjuje, da obstajajo globalno sprejete najboljše čezsektorske prakse v boju proti korupciji. Novi predlog standarda, dokument ISO/DIS 37001, (krajša ISO prezentacija tega standarda je že na voljo) je bil v javni obravnavi do 6.4.2016. Dokument je bil potrjen (tudi s strani Slovenije). Sedaj pričakujemo končni predlog vsebine standarda ISO/FDIS 37001, ki se je glasoval na seji odbora ISO PC/278 v Mehiki (30.5.-3.6.2016).  Sledila bo izdaja standarda ISO 37001, predvidoma konec leta 2016. 


Mednarodna panožno interesno združenje - FIEC bo preko svojih članic, torej tudi prek GZS ZGIGM, skušalo takoj po sprejetju standardov (v Sloveniji bomo standard sprejeli po metodi ponatisa kot SIST ISO 37001) oblikovati strategijo uporabe in promocije tega novega ISO standarda. FIEC si želi, da bi za standard certificirale mednarodne finančne ustanove in ključni javni naročniki projektov izgradnje. Člane bomo o nadaljnjih aktivnosti glede novega standarda ISO 37001 obveščali prek medijskih kanalov in glasil GZS.

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.