Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala

Novice


Arhiv: Naša sporočila z Megre 2022- socialna partnerja predstavila njuno delo

Prvi dan Megre, 21. aprila 2022 smo svoje poslanstvo in aktivnosti predstavili tudi socialni partnerji gradbenih dejavnosti. Osvetlili smo rezultate mednarodne iniciative SUSODCO, plod dveletnega dela in izpostavili mehanizem pomoči iz sredstev Evropske unije, ki je pomagal skozi razpis DG EMPL krepiti socialni dialog in kapacitete socialnih partnerjev v jugovzhodni regiji Balkana za učinkovito sodelovanje pri oblikovanju politik prihodnosti za gradbene dejavnosti.

Skozi intenzivno dvoletno delo bipartitnih socialnih partnerjev smo okrepili medsebojno poznavanje in razumevanje. S
eznanili smo se s stanjem socialnega dialoga in razlogi zanj v 4 posebnih projektnih poročilihuokvirili strateške izzive pred socialnimi partnerji gradbenih dejavnosti, diskutirali o rešitvah in se v le-te poglobili na intenzivnih  delavnicah. Začrtali smo si prioritete socialnega dialoga, pripravili skupno nacionalno  sektorsko komunikacijsko strategijo, jo uresničili s pomočjo različnih komunikacijskih orodij in medijskih objav delili z zainteresirano javnostjo prek veliko portalov in medije. Skozi skupno delo smo se socialni partnerji iz Slovenije, Hrvaške, Madžarske, Cipra, Grčije in Bolgarije bolje spoznali in si skušali čimbolj prisluhnit, kajti zavedamo se, da so sami skupni in S.M.A.R.T. cilji lahko uspešni in dejavnosti dobro podprejo.

Paralelno smo vodili razvoj nove prosto dostopne SUSODCO spletne platforme za člane pogajalskih skupin socialnih partnerjev, da bi s pomočjo nabora najboljših praks socialnega dialoga po državah EU, še zlasti pa regije jugovzhodne Evrope, pomagali omenjenim pogajalcem poiskati
 najboljše rešitve, vemo namreč, da se zgodovina rada ponavlja, zato jo je dobro poznati in se nje učiti. 

Na domačem parketu smo spomladi 2022, ekipa SDGD Slovenije in GZS ZGIGM, vodili usmerjeno medijsko kampanjo za izboljšanje medijske podobe gradbeništva (ZA PRIHODNOST GRADBENIŠTVA) in mlade skušali navduševati za kariero v tej perspektivni in eni izmed najstarejših dejavnosti. Sproducirali smo nove promocijske videoposnetke promocije gradbeništva in jih ponosno pokazali tudi širokemu občinstvu večdnevnega sejma Megra 2022.

Dolgoročni učinki projekta so  projektne aktivnosti SUSODCO, ki so strokovno okrepile osnovne in podporne strukture in nijhove kapacitete: socialni partnerji, njihove kompetence in zmogljivosti tako na na nacionalni kot na evropski regijski ravni. 

Konferenco smo zaključili z obljubo, da bomo še naprej aktivno in predano skrbeli za naše člane, za naše skupne interese in za prihodnost gradbeništva. 

                  

 


 

Fotogalerija

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.