Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala

Novice


Arhiv: Uspešno smo izvedli izobraževalni seminar o Zelenem javnem naročanju gradenj za izvajalce

Ekipa GZS ZGIGM je v okviru projektov GUPP in CAPABLE organizirala izobraževalni seminar o zelenem javnem naročanju (ZeJN) gradenj, s poudarkom izobraževanja ponudnikov, tj. projektantov in izvajalcev; temu je sledila okrogla miza na temo prenove javnih stavb.
Dogodek je potekal v sredo, 16. novembra 2022 v živo, med 10:00 in 13:00 na GZS v Ljubljani.  Na dogodku je bilo prisotnih 30 udeležencev, predstavnikov gospodarstva, natančneje gradbenega sektorja.
V okviru prvega dela dogodka, GUPP iniciative, smo prikazali konkretne rezultate in aktivnosti pridobljene v mednarodnih projektih #GUPP (https://gupp-class.eu/) v drugem delu je sledila  okrogla miza z deležniki, CAPABLE iniciativa.
Dogodek je bil izjemno zanimiv in je predstavljal možnost izmenjave mnenj in predlogov med udeleženci, ki so težave videli predvsem v praktičnem izvajanju zelenih javnih naročil, ter predstavniki ministrstev in javnih naročnikov, ki so predstavljali svoje poglede in težave pri njihovem delu in pripravi javnih razpisov. 

Na spletni strani projekta GUPP so na voljo vsa gradiva predavateljev za prvi del dogodka. 
Vabljeni k ogledu vsebin.  


GUPP MOODLE - spletni tečaj o zelenem javnem naročanju gradenj, že na voljo! 

Za vas pa smo pripravili odličen spletni tečaj, v katerem ponujamo vsebinski pregled zelenega javnega naročanja s poudarkom na gradnjah. Preko tečaja lahko usvojite nova znanja, katera lahko preko testov preverite in na koncu pridobite GUPP Certifikat. Vsebine so na voljo v slovenskem jeziku, v znanem orodju Moodle. Dostop do tečaja je izjemno enostaven. Na sledeči povezavi se vpišete v tečaj in v povratnem mailu dobite podrobne nadaljnje informacije o tem, kako se vpisati v posamezne predmete, module, ki vas zanimajo. V kolikor imate kakršnakoli vprašanja, se obrnite na nas: zgigm@gzs.si ali pa nas pokličite na 01-5898246. Z veseljem smo vam na razpolago. 

Od vas potrebujemo odziv na naš tečaj, zato vas prosimo, da ga ocenite s predlogi za izboljšave preko kratke spletne ankete, ki je na voljo na tej povezavi

Fotogalerija

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.