Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala

Novice


Arhiv: Obisk Madrida in SEETHESKILLS register

V mesecu marcu in  aprilu 2023 se je strokovna služba GZS ZGIGM  mudila v Madridu zaradi oblikovanja in postavitve večjezičnega registra SEETHESKILLS, povezanih podatkovnih baz gradbenih materialov, ki bodo podprle strokovne odločitve projektantov pri izboru najboljših rešitev za trajnostno in energijsko učinkovito gradnjo stavb. Na voljo bo jeseni 2023.

Projekt SEEtheSkills – Trajnostnostne energijske spretnosti v gradbeništvu: vidne, uporabne, potrjene v katerem sodeluje tudi GZS ZGIGM se sooča z izzivom energetsko učinkovite gradnje novih in prenove obstoječih stavb ter z delovanjem na tržni ravni za spodbujanje povpraševanja po predhodno razvitih in novih ali nadgrajenih energetskih spretnostih. Temelji na zamisli, da bi gradili na dobrih temeljih prejšnjih zgoraj navedenih ukrepov, ki so bili na nacionalni ravni zelo uspešni, da bi omogočili večjo prepoznavnost in dostopnost energetskih znanj in spretnosti ter njihovo vzajemno priznavanje v partnerskih državah z medsebojnim potrjevanjem na podlagi učnih rezultatov. Tako je cilj z novim pristopom 3V obravnavati neposredno spodbujanje povpraševanja po energetskih spretnostih v gradbeništvu z delovanjem na široki medregionalni ravni, da bi zagotovili enostavno prevzemanje rezultatov projekta ne le v partnerskih državah, temveč tudi zunaj njih z replikacijo v vsaj treh državah članicah. Več o projektu si preberite na spletni strani projekta.

Smo pa v tem času obiskali tudi sejem REBUILD v Madridu. Zanimivo in koristno je bilo videti kako vstopajo industrializacija, trajnostnost in digitalizacija v gradbeni sektor in spreminjajo način dela ter projekte izgradnje stavb.

Slovensko ekipo smo zastopali člani Gospodarska zbornica Slovenije #ZGIGM, UL FGG Tomo CEROVSEK in ARHIKULT Miha Lečnik.

 

Fotogalerija

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.