Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala

Novice


Arhiv: Člani ZGIGM prejeli Poslovanje gradbeništva in IGM v letu 2022

GZS ZGIGM je tudi letos za svoje člane pripravila in izdala panožno statistično publikacijo Poslovanje gradbeništva in industrije gradbenega materiala v letu 2022. Gre za redno letno GZS panožno publikacijo, ki predstavlja kazalce in kazalnike poslovanja dejavnosti, gradbeništva in industrije gradbenega materiala. 
Vsi člani GZS ZGIGM ste en izvod publikacije konec julija 2023 prejeli na sedež poslovnega subjekta.

Dodatni izvodi publikacije so na voljo na sedežu GZS ZGIGM, Dimičeva 13, 1504 Ljubljana, tel.št. 01 5898 242, zgigm@gzs.si.
Sprejemamo tudi vaše predloge novih statistik in kazalcev za publikacijo za naslednje leto. Vabljeni, da nam zaupate kaj želite spremaljati in kakšne poslovni in statistični podatki za gradbeništvo in industrijo gradbenega materiala vas zanimajo

Statistika sektorja, število poslovnih subjektov, velikokrat odraža stanje zakonodaje, ki ureja neko gospodarsko dejavnost pa tudi njegovo obete in možnosti za ustvarjanje poslovne priložnosti ter zaslužek. Poslovanje se je zadnje desetletje v gradbeništvu (dejavnost F) precej izboljšalo in čedalje manj subjektov se izbriše iz uradnega registra iz tega ali onega razloga. V zadnjem desetletju je zraslo število zaposlenih v gradbeništvu, prav tako so višji prihodki, rastejo seveda tudi plače.

 


 

 

 

 

 

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.