Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

Novice


Arhiv: PO PRIMORSKO 2019

V sredo, 11. septembra, so se primorska živilska podjetja in zadruge pod skupnim imenom »PO PRIMORSKO« že peto leto zapored z degustacijami dobrot na Pogačarjevem trgu predstavila obiskovalcem centra Ljubljane. Prireditev že od leta 2015 poteka v tednu, ko obeležujemo Dan vrnitve Primorske k matični domovini. Z namenom ustvarjanja sinergije med lokalnim turizmom in živilsko industrijo pa so se podjetjem in zadrugam na letošnjemu dogodku pridružile tudi številne turistične organizacije iz širše primorske regije, ki so obiskovalcem predstavljale lokalne znamenitosti in doživetja ter poskrbele za pestre nagrade.

 Slovenija je edina evropska država, ki povezuje Alpe, Mediteran in Panonsko nižino, kar se odraža v izjemni pestrosti kulture in gastronomije. Primorska, ki poleg Istre, Brkinov, Krasa, Goriške, Brd, Posočja, Idrijskega in Cerkljanskega združuje tudi Vipavsko dolino, obsega kar četrtino vseh slovenskih gastronomskih regij ter v slovensko gastronomijo vnaša raznolikost in značilen mediteranski okus. Prav zato se Primorska že od nekdaj ponaša s svojim temperamentom, kar daje primorskim jedem in vinu poseben pečat. Tudi letošnje leto je na dogodku sodelovalo enajst primorskih živilskih podjetij in zadrug: Kras, Vinakras Sežana, Vinakoper, Vinska klet Goriška Brda, Mlekarna Planika, Mlinotest, Delamaris, Pivka perutninarstvo, KZ Agraria Koper, KZ Tolmin in KGZ Idrija.

Igro okusov so na novi lokaciji začinili še s pristno primorsko besedo, glasbo in dobro voljo. Za glasbeno spremljavo so poskrbeli ulični glasbeniki Suho cvetje ter KD Pihalni orkester Marezige. 

Dogodek so podprli tudi:  Mreža za podeželje - Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in SRIP HRANA.  

 Več o dogodku:
FB: https://www.facebook.com/Po-primorsko-1600598480201684/
Video: https://www.facebook.com/1600598480201684/videos/2128024140835259/

Dodatne informacije:
Barbara Rupnik
01 5898 292
barbara.rupnik@gzs.si

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.