Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

🍻 PIVA ODLIČNE KAKOVOSTI 

Enkrat letno GZS-ZKŽP objavi razpis za senzorično ocenjevanje piva, skupaj z razpisno dokumentacijo. Zainteresirana podjetja lahko prijavijo vzorce piva, za katere menijo, da so visoko kakovostni in bi lahko zadostili kriterijem senzoričnega ocenjevanja za pivo odlične kakovosti.  Ob mednarodnem dnevu piva, ki ga zaznamujemo od leta 2007, je Združenje slovenskih pivovarn, ki deluje v okviru Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS izpostavilo pomen medsebojnega sodelovanja vseh, ki so povezani s pivom in njegovo potrošnjo, ustvarjalce, pridelovalce surovin, kreatorje pivovarske opreme, lastnike barov in restavracij in vseh, ki imajo radi pivo. Skozi vodeno degustacijo piv se je predstavila raznolikost okusov in stilov piv slovenskih pivovarjev.


PREGLED 1. SENZORIČNEGA OCENJEVANJA PIVA ZA ZNAK "PIVO ODLIČNE KAKOVOSTI 2021" 

20 PIVOVARJEV  je že v prvem letu te sheme poslalo svoje izdelke na ocenjevanje. Ocenjevali smo 43 PIV v 9 KATEGORIJAH,  ki so se oblikovale glede na prejete vzorce. Podeljeno je bilo 19 PRIZNANJ 'Pivo odlične kakovosti 2021' . Prejelo jih je 13 PIVOVARN. 

Prva podelitev priznanj odlične kakovosti piva za leto 2021 je potekalo v sklopu dogodka 'Naj piva Slovenije 2021' 18. junija 2021 na Fontani Zeleno Zlato v sodelovanju in soorganizaciji GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij, Inštituta za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije in Zavoda za kulturo, šport in turizem Žalec.


NAGRAJENA PODJETJA:

🏆 4IPA d.o.o.

🏆 ALVITA d.o.o., PIVOVARNA LOO-BLAH-NAH

🏆 BYRA d.o.o.

🏆 Ekološka kmetija Šlibar 

🏆 EMV d.o.o., MALA PIVOVARNA KAJTIMAR

🏆 FRIZI BEER CRAFT PIVOVARNA

🏆 MAISTER PIVOVARNA D.O.O.

🏆 MSOS s.p., PE PIVOVARNA ZAJC

🏆 PIVOVARNA APE, ALJAŽ PAPEŽ s.p.

🏆 PIVOVARNA HALER, MIRAN DOBERŠEK s.p.

🏆 PIVOVARNA LAŠKO UNION d.o.o.

🏆 PIVOVARNA VIZIR d.o.o.

🏆SAVINJSKA PIVOVARNA d.o.o

📌BROŠURA ODLIČNI PEKOVSKI IZDELKI V LETU 2021


RAZGLASITVENI VIDEO