Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

Arhiv: Sestanek s predstavnikom Snage (KJ, JR)

Predstavitev Kataloga živil za javno naročanje predstavniku podjetja Snaga d.o.o..

Arhiv: Projekt FOODLAB (PMD)

Udeležili smo se dvodnevnega sestanka projektnih partnerjev FOODLAB v Budimpešti.

Arhiv: Predstavitev sporočila Evropske komisije »Prihodnost preskrbe s hrano in kmetijstva« (NBK, TG)

Predstavitev sporočila Evropske komisije »Prihodnost preskrbe s hrano in kmetijstva« (NBK, TG)

Arhiv: Ponaredki živil (JR, KJ)

Webinar o ponaredkih živil (Food Fraud, dr. Chris Elliott).

Arhiv: Sestanek EIP podaljšanje obstojnosti živil (JR, NBK, KJ)

Prvi operativni sestanek v okviru projekta EIP za podaljšanje svežine.

Arhiv: Sestanek s predsednikom Sekcije za pekarstvo (JR)

Sestanek s predsednikom Sekcije za pekarstvo z Janezom Bojcem glede plana dela sekcije za leto 2018.

Arhiv: Sestanek z ekonomsko svetovalko v Londonu (TB)

Sestala sem se s predstavnico veleposlaništva RS na temo skupnih aktivnosti za naša podjetja na britanskem trgu. V kolikor imate interes na trgu Velike Britanije in Irske pišite na tina.buh@gzs.si.

Arhiv: Zaključna konferenca projekta EU-MERCI (TB)

Na zaključni konferenci v Londonu so bile predstavljene glavne aktivnosti projekta na področju energetske učinkovitosti v industrijskih sektorjih. Ob konferenci je potekal tudi sestanek projektnih partnerjev.

Arhiv: Bolgarija in Danska dobili opozorilo glede geografskih označb

Evropska komisija je Bolgariji in Danski poslala obvestilo zaradi neizpolnjevanja zakonov o označevanju geografskega porekla. V Bolgariji naj bi namreč še vedno uporabljali staro nacionalno zakonodajo za označevanje geografskega porekla, medtem ko na Danskem neupravičeno uporabljajo geografsko zaščiteno poimenovanje »Feta«.

Arhiv: Trajnostna proizvodnja sladkorja v Veliki Britaniji

Britanski minister za kmetijstvo, George Eustice je ta teden na srečanju poslancev, pridelovalcev in tehničnih strokovnjakov dejal, da britanski sektor sladkorja pomembno prispeva k trajnostnemu kmetijstvu. Proizvodnja sladkorne pese v Veliki Britaniji se je v zadnjem desetletju povečala za 25%.