Novice


Koronavirus vpliva na slovenske kovinarje?

Koronavirus vpliva na slovenske kovinarje?

Slovensko podjetje ima hčerinsko (proizvodno) družbo na Kitajskem, ki vsaj do druge dekade 2020 ne bo poslovala. Locirana je cca 700 kilometrov od Wuhana in oblasti so svojim prebivalcem omejila gibanje in promet, kot del preventivnih ukrepov grozeči epidemiji koronavirusnih obolenj. Navzlic govoricam, da bo Evropa »uničila vse proizvode, ki so prišli iz Kitajske«, smo iz virov blizu Evropske Komisije dobili neuradno informacijo, da (zaenkrat) velja, da je prenos virusa možen le z osebnim kontaktom, ne more pa trajno kontaminirati tehničnih izdelkov. Enako pravijo tudi predstavniki zvez kovinarskih podjetij iz Nemčije, Italije, Nizozemske in Španije.

Arhiv: Vabilo na po-novoletno strokovno srečanje - posvet kadrovikov iz podjetij, članov Združenja kemijske industrije in Združenja kovinske industrije

Vabimo vas na po-novoletno strokovno srečanje - posvet kadrovikov iz podjetij, članov Združenja kemijske industrije in Združenja kovinske industrije

Arhiv: Vabilo na zaključno konferenco projekta RETRACKING - Plastika in kompoziti v hierarhiji ravnanja z odpadki

Zaključna konferenca mednarodnega projekta RETRACKING bo potekala v petek, 29. novembra 2019, med 10:00 in 14:00, v Dvorani A, 1. nadstropje, GZS, Dimičeva 13, Ljubljana. Vabimo strokovnjake s področja okolja (odpadkov), podjetja, kjer ti odpadki nastajajo pri proizvodnji izdelkov (kot so plovila, letala, gradbeni proizvodi, športna oprema, sanitarna oprema…), uporabnike tovrstnih izdelkov ter zbiralce in predelovalce odpadkov in tudi druge zainteresirane na območju programa Interreg Italija – Slovenija in tudi širše.

Arhiv: Priznanje za poslovno odličnost v letu 2018 v roke podjetju GKN Driveline Slovenija

Ljubljana, 11. aprila 2019 – »Poslovna odličnost je nikoli končana pot, na kateri prejeto priznanje služi kot smerokaz, da si na pravi poti,« pravi Andrej Poklič, direktor podjetja GKN Driveline Slovenija, d. o. o. iz Zreč, prejemnik priznanja Republike Slovenije za poslovno odličnost v letu 2018. Podjetje, ki je sicer vključeno tudi v program nadaljnje rasti podjetij s tujim in mešanim kapitalom, ki ga izvaja SPIRIT Slovenija, je obenem prejelo tudi mednarodno veljavni certifikat »Prepoznani v odličnosti«.

Arhiv: FESTIVAL VAJENIŠTVA

Arhiv: FESTIVAL VAJENIŠTVA

Predstavniki Gospodarske zbornice Slovenije vljudno vabijo na FESTIVAL VAJENIŠTVA, ki bo v četrtek, 4. aprila 2019, s pričetkom ob 10. uri, v naših prostorih na Dimičevi 13, v Ljubljani.

Arhiv: EMBALAŽA – Novosti 2019 za zavezance iz kovinske industrije?«

Seminar za podjetja v kovinski industriji, ki se kot embalerji, pridobitelji blaga, proizvajalci in pridobitelji embalaže soočajo s temi novimi zahtevami.

Arhiv: GDPR za podjetja kovinske industrije

Zanimiv, praktičen in aktualen seminar za podjetja v kovinski industriji o vplivih GDPR na poslovanje. Na seminarju boste prejeli odgovore, kaj je potrebno urediti v vaših poslovnih procesih v kadrovsko pravni službi in kaj v prodajnem oddelku.

Arhiv: Revizijska odločitev o dodatku za delovno dobo v KP kovinske industrije

V začetku leta 2018 je v dveh individualnih sporih zoper delodajalca v kovinski industriji Višje delovno in socialno sodišče v Ljubljani odločilo tako, da je obračun dodatka za delovno dobo pri zadnjem delodajalcu v primeru, ko je ta doba drugačna (krajša) od skupne delovne dobe, nepravilna. V eni od pravnomočnih odločitev je bila vložena revizija, o kateri je bilo 19.12.2018 odločeno v sodbi Vrhovnega sodišča VIII Ips 168/2018.

Arhiv: Osebe, ki dajejo v promet manj kot 15 ton embalaže letno, morajo ARSO poročati do 31.3.2019

Letno sporočanje podatkov v zvezi z embalažo se izvaja enkrat letno za preteklo leto. Od začetka februarja 2019 bo dostopna povezava za Poročanje v aplikaciji Embalaža.

Arhiv: Posvet ASM 2018

Povabilo na že 15. tradicionalni letni Posvet ASM (ASM '18) na temo Avtomatizacija Strege in Montaže, ki bo potekal v četrtek, 6. 12. 2018, s pričetkom ob 9. uri v prostorih GZS, Dimičeva ulica 13, Ljubljana. Tudi na letošnjem posvetu bo na voljo dovolj razstavnih prostorov, tako da se bodo sodelujoča podjetja lahko učinkovito predstavila.