Zapri

Novice


Arhiv: Poučujete gradbeništvo v poklicnem izobraževanju? Zanimajo nas vaše izkušnje in poznavanje krožnega gospodarstva!

Na ZGIGM smo pričeli s projektom Green Growth, katerega cilj je zmanjšati vpliv gradbenega sektorja na okolje z razvojem inovativnih orodij za poklicno izobraževanje in usposabljanje (VET) na področju krožnega gospodarstva v gradbenem sektorju.

 Cilj krožnega gospodarstva je, da izdelki, oprema in infrastruktura ostanejo dalj časa v uporabi, s čimer se izboljša produktivnost teh virov. Odpadni materiali in energija bi morali postati vhodni materiali za druge procese: bodisi kot sestavni del bodisi kot obnovljeni vir za drug industrijski postopek ali kot obnovljivi viri za naravo (npr. kompost). Ta regenerativni pristop je v nasprotju s tradicionalnim linearnim gospodarstvom, ki ima model proizvodnje "vzemi, naredi, zavrzi".

V gradbenem sektorju se to kaže v praksi kot projektiranje za demontažo in modularno gradnjo, recikliranje in ponovna uporaba gradbenih odpadkov in odpadkov iz rušenja ter uporaba obnovljivih, trajnostnih materialov.

Zanima nas, v kakšni meri pri svojih urah učitelji gradbeništva v poklicnem usposabljanju že uporabljate principe krožnega gospodarstva, zanima pa nas tudi vaš pogled na to vsebino. Vaši odgovori nam bodo pomagali oblikovati vsebine izobraževanja, ki bodo namenjena prav vam, s področja krožnega gospodarstva.

Vprašalnik vam bom vzel 5-10 minut časa.

Kliknite na povezavo tu: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/GG_VETConstruction_Circular_Economy in izberite slovenski jezik. Potem sledi samo izpolnjevanje enostavnih vprašanj.

Hvala in lepo vas pozdravljam v imenu ekipe ZGIGM!


Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.