Zapri

Novice


Arhiv: GZS: Nacionalni energetski in podnebni načrt žrtvuje slovensko industrijo

Do sredine februarja je v javni obravnavi Nacionalni energetsko-podnebni načrt (NEPN). GZS je  31. januarja, na predsednika Vlade RS ter na ministre za gospodarski razvoj in tehnologijo, infrastrukturo ter okolje in prostor naslovila poziv, da se dokument NEPN 4.1 zavrne, saj je škodljiv tako za konkurenčnost gospodarstva kot za blaginjo prebivalcev Slovenije.

GZS je pri tem izrazila ogorčenje nad potekom priprav in predstavitve NEPN. Kljub našemu aktivnemu angažmaju za izbor najboljše poti za doseganje brezogljične družbe je namreč vidik gospodarstva v tem pomembnem dokumentu zanemarjen. Pripombe in sugestije gospodarstva so ostale popolnoma prezrte. 

Sprejem takega dokumenta bo oslabil konkurenčnost slovenskega gospodarstva in povzročil izgon marsikatere tradicionalne energetsko intenzivne panoge v Sloveniji, za katere si sicer EU prizadeva, da bi ostale v Evropi. Zato GZS nasprotuje pošiljanju NEPN 4.1 v Bruselj in zahteva, da se dopolni tako, da bo uravnotežil okoljska pričakovanja s socialnimi in ekonomskimi.

 Dopis predsedniku Vlade je objavljen na povezavi >>>.


Generalna direktorica GZS mag. Sonja Šmuc o NEPN 4.1

Stališča nekaterih gospodarstvenikov in direktorjev GZS - zbornic dejavnosti objavljamo na povezavi >>>

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.