Združenje kovinskih materialov in nekovin

Novice


Arhiv: ZARADI PANDEMIJE ODPOVEDANO - Izhodna delegacija na temo Digitalne transformacije, asistenčnih sistemov in umetne inteligence v Smart Learning Factory

Vabimo vas, da se udeležite delavnice na temo digitalne transformacije, asistenčnih sistemov in umetne inteligence, ki bo potekala od 22. 4. do 23. 4. 2020 v Smart Learning Factory v Augsburgu (Nemčija). Prednost delegacije je pridobivanje praktičnih znanj s področja digitalizacije podjetij in avtomatizacije procesov v enem od najboljših učnih centrov za to področje v Evropi. Delavnice temeljijo na praktičnem delu posameznika in na pridobivanju znanj za samostojno implementacijo digitalizacije in avtomatizacije procesov v organizaciji.

Arhiv: Slovenska industrija na poti krožnih in podnebno nevtralnih izdelkov - ključna slovenska metalurška podjetja danes z ministroma Počivalškom in Zajcem o izzivih evropskega zelenega dogovora in domačih strateških dokumentih (NEPN)

Ljubljana, 19. februar 2020 – Slovenska metalurška podjetja so po energetski učinkovitosti svojih proizvodnih procesov in z nizkimi izpusti toplogrednih plinov (TGP) med najboljšimi na svetu. V svojih procesih uporabljajo trenutno najboljše dostopne tehnike in aktivno vlagajo v izdelke z nizkim oz. ogljično nevtralnim odtisom. Za prihodnost planeta je krožno gospodarstvo edina logična usmeritev, zato pozdravljajo usmeritve Evropskega zelenega dogovora, pri čemer pa slovensko državo pozivajo, da si Slovenija kot izrazito izvozno usmerjena država ne more privoščiti, da bi pogoje za gospodarstvo zaostrila bolj kot druge države.

Arhiv: Predlog Zakona o varstvu okolja izriva krožno gospodarstvo

Predlog novega Zakona o varstvu okolja je do 19. februarja že drugič v javni obravnavi, saj je ministrstvo v prvem poizkusu prejelo izredno veliko pripomb na zakon. Po sedmih mesecih tišine je ministrstvo, kljub zelo obsežni tematiki, omogočilo samo skrajšano, 14-dnevno javno razpravo.

Arhiv: Vprašalnik - učinki uveljavitve izplačila MP

Spoštovani člani Združenja kovinskih materialov in nekovin. Vljudno vas naprošamo, da namenite 5-10 minut svojega časa anketi, ki smo jo oblikovali na GZS v mislih na spremembe, ki so povezane z učinki dviga minimalne plače s 1. 1. 2020 v podjetjih delodajalcih. Prosimo, če si vzamete nekaj minut in s klikom na povezavo pričnete z izpolnjevanjem ankete.

Arhiv: Stališča in predlogi GZS glede NEPN 4.1

GZS je danes na pristojne institucije posredovala svoje stališče in predloge glede Nacionalnega energetskega in podnebnega načrta, v katerem poziva k pripravi NEPN 5.0, ki naj uskladi naše energetske možnosti in s tem ob spoštovanju trajnosti ohrani zanesljivo oskrbo z energijo ob konkurenčnih cenah. NEPN 4.1. namreč ne gradi samostojne in neodvisne Slovenije, temveč jo spravlja v odvisnost od tuje tehnologije, tujega znanja in tuje energije in namesto stabilnega, predvidljivega in konkurenčnega poslovnega okolja ponuja energetsko revščino državljanom in oslabitev konkurenčnosti industrije.

Arhiv: GZS: Nacionalni energetski in podnebni načrt žrtvuje slovensko industrijo

GZS je 31. januarja, na predsednika Vlade RS ter na ministre za gospodarski razvoj in tehnologijo, infrastrukturo ter okolje in prostor naslovila poziv, da se dokument NEPN 4.1 zavrne, saj je škodljiv tako za konkurenčnost gospodarstva kot za blaginjo prebivalcev Slovenije.

Arhiv: Dogodek prestavljen na april - Vabilo – Izhodna delegacije na temo Digitalne transformacije, asistenčnih sistemov in umetne inteligence v Smart Learning Factory

Združenje kovinskih materialov in nekovin vas skupaj s partnerji vljudno vabi, da se udeležite delegacije na temo Digitalne transformacije, asistenčnih sistemov in umetne inteligence, ki bo potekala od 4.3.2020 do 6.3.2020, v Smart Learning Factory, v Augsburgu, v Nemčiji. Delavnice temeljijo na praktičnem delu posameznika in na pridobivanju znanj za samostojno implementacijo digitalizacije in avtomatizacije procesov v organizaciji, v enem od najboljših učnih centrov za to področje v Evropi - Smart Learning Factory iz Augsburga.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.