Združenje kovinskih materialov in nekovin

Novice


Arhiv: Vrh slovenskega gospodarstva: ukrepi za socialno-ekološko tržno gospodarstvo Slovenije

Med ključne pogoje razvojnega preboja Slovenije sodijo usposobljeni kadri, stabilni viri financiranja, okrepljena vlaganja v RR ter učinkovit socialni dialog, so se strinjali udeleženci 16. Vrha slovenskega gospodarstva 23. marca 2022. Dogodka v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije (GZS), kjer v središču razprave bil strateški dokument Horizonti prihodnosti, se je udeležilo več kot 350 gospodarstvenikov, članov GZS, predstavnikov politike in drugih zainteresiranih javnosti.

Arhiv: Še dva javna razpisa: 44 milijonov evrov za digitalno preobrazbo, 88,5 za spodbujanje velikih investicij

Včeraj sta bila v Uradnem listu objavljena Javni razpis Digitalna preobrazba gospodarstva (JR Digit NOO) ter Javni razpis za spodbujanje velikih investicij za večjo produktivnost in konkurenčnost v Republiki Sloveniji (JR INVEST2022-NOO).

Arhiv: Objavljeni 4 javni razpisi za spodbujanje investicij, projekte raziskovalno-razvojne narave in mlada inovativna podjetja

Dne 4. marca 2022 je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo objavilo štiri javne razpise v skupni vrednosti dobrih 55 milijonov evrov - dva v sodelovanju s Slovenskim podjetniškim skladom. Glavnina sredstev je namenjenih za spodbujanje začetnih investicij, in sicer iz naslova Načrta za okrevanje in odpornost. Za večje investicije za povečanja produktivnosti na obmejnih problemskih območjih je namenjenih 30 milijonov evrov, za spodbujanje začetnih investicij na manj razvitih območjih pa 20 milijonov evrov. Trije milijoni evrov so namenjeni projektom raziskovalne-razvojne narave, dobra dva milijona evrov pa mladim inovativnim podjetjem s potencialom rasti.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.