Združenje kovinskih materialov in nekovin

Novice


Arhiv: Vabilo na posvet SRIP MATPRO, »Pot do zelenega proizvoda – trajnost izven okvirjev«

Vabimo vas na posvet SRIP MATPRO "Pot do zelenega proizvoda - trajnost izven okvirjev", ki bo v četrtek, 13. oktobra 2022, v GH Bernardin v Portorožu. Veselimo se srečanja z vami!

Arhiv: Minister Han na seji Upravnega odbora GZS tudi o avansiranju pomoči

Člani Upravnega odbora GZS so na današnji seji, ki je potekala po uradni otvoritvi MOS 2022 na Celjskem sejmišču, gostili ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaža Hana.

Arhiv: Srečanje gospodarstva in politike: gospodarstveniki pričakovali več

Predstavniki gospodarstva so 5.9.2022 na srečanju s predsednikom Vlade RS dr. Robertom Golobom in pristojnimi ministri razpravljali o trenutno največjem izzivu za slovensko gospodarstvo - energetski draginji in dobavi energentov, ki pod vprašaj postavlja nemoteno poslovanje precejšnjega števila slovenskih podjetij. Gospodarska zbornica Slovenije je predstavila dvanajst nujnih ukrepov, med katerimi so ključni trije: takojšnja uvedba kapice na ceno energentov, uvedba kapice na cene energentov na evropski ravni vključno z odpravo odvisnosti cene električne energije od cene zemeljskega plina ter uvedba začasnih ukrepov za ohranitev delovnih mest. Dogodek je organizirala GZS ob sodelovanju OZS, TZS, ZDS in ZDOPS.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.