Združenje kovinskih materialov in nekovin

Novice


Arhiv: Proračun bolj ambiciozen od gospodarske rasti

Fokusni komentar: Proračun bolj ambiciozen od gospodarske rasti.

Arhiv: Izšla je avstrijska edicija Discover Slovenia

Izšla je avstrijska edicija Discover Slovenia. Revija v nemškem jeziku prikazuje gospodarska gibanja v slovenskem okolju ter poslovne rezultate slovenskega gospodarstva. Izpostavljena so podjetja, ki sodelujejo z Avstrijo, in so najbolj aktivna v izvozu, razvoju in dodani vrednosti.

Arhiv: Javni poziv delodajalcem za oddajo potreb po kadrovskih štipendistih za šolsko/študijsko leto 2019/2020

Namen javnega poziva je: - zbrati ponudbo kadrovskih štipendij v Republiki Sloveniji z namenom informiranja učencev, dijakov in študentov o vseh razpoložljivih kadrovskih štipendijah pred izbiro izobraževanja in s tem podporo njihovemu odločanju za izobraževanje glede na potrebe na trgu dela, - ponuditi delodajalcem enotno oddajanje potreb po kadrovskih štipendistih in promocijo potreb med učenci, dijaki in študenti.

Arhiv: DODATEK št. 2 h Kolektivni pogodbi za dejavnost kovinskih materialov in livarn Slovenije

20. novembra 2018 so predstavniki delodajalcev in delojemalcev podpisali Dodatek št. 2 h Kolektivni pogodbi za dejavnost kovinskih materialov in livarn Slovenije. Dodatek je začel veljati s 1. januarjem 2019 in se ga od tedaj dalje tudi uporablja. Dodatek je bil usklajen v procesu pogajanj med delodajalci in delojemalci, ki je potekal v drugi polovici leta 2018. Vsebuje novo tarifno prilogo in doloća najnižji polni znesek regresa za letni dopust za leto 2019, ki znaša 950€ in velja do določitve novega zneska.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.