Združenje kovinskih materialov in nekovin

Novice


Arhiv: Sprejet #PKP7 - pregled ključnih ukrepov

Državni zbor RS je 29. decembra 2020 sprejel Zakon o interventnih ukrepih za pomoč pri omilitvi posledic drugega vala epidemije COVID-19 (ZIUPOPDVE) oziroma t. i. #PKP7. Ta prinaša ukrepe za pomoč gospodarstvu in zaščito delovnih mest, ob tem pa podobno kot #PKP1 tudi dodatke za posamezne skupine prebivalstva, med njimi upokojence, študente, družine, verske uslužbence in druge.

Arhiv: Apel za odprtje zaprtega dela gospodarstva

Generalna direktorica GZS mag. Sonja Šmuc: "Zavedamo se, da se nahajamo v izjemno občutljivem obdobju. Od striktnega upoštevanja vseh predpisanih ukrepov zdravstvene stroke in NIJZ je odvisno, ali bomo uspeli premagati in ustaviti epidemijo covid-19.

Arhiv: Vlada je delodajalcem prisluhnila in delno sprostila delovanje gospodarstva

Vlada je po delovnem posvetu s predstavniki gospodarstva, ki je potekal v soboto na Brdu pri Kranju, prisluhnila argumentom, ki smo jih navajali predstavniki gospodarstva in sklenila, da se v torek, 15. decembra 2020, povsod po državi sprostijo določene gospodarske dejavnosti, med katerimi so finančne storitve, avtopralnice, čistilni servisi, cvetličarne ter storitve osebne nege.

Arhiv: Dvig minimalne plače v razmerah covid-19 bo ogrozil delovna mesta tudi v kovinsko predelovalni industriji

Ljubljana, 11. 12. 2020 – Podjetja, člani Združenja kovinskih materialov in nekovin pri GZS pričakujejo, da se jim bodo letos čisti prihodki od prodaje v povprečju znižali za 27,2 %. Kar 81 % podjetij bo beležilo upad prodaje. Izredno zahtevne razmere na svetovnih trgih, kamor podjetja plasirajo tri četrtine svoje proizvodnje, so posledica covid-19 pandemije, zato po prepričanju upravnega odbora združenja razmere kličejo po nujni enoletni zamrznitvi novele Zakona o minimalni plači. Člani združenja so prepričani, da se je v času spopadanja s pandemijo vredno boriti za vsako delovno mesto.

Arhiv: Kitajska podjetja iščejo dobavite iz Centralne in vzhodne Evrope

V okviru iniciative gospodarsko trgovinskega sodelovanja 17 + 1 in z željo, da bi spodbudili sodelovanje med Kitajsko in državami Srednje in Vzhodne Evrope bo v torek 15. decembra med 9.00 in 11.00 uro (po srednje evropskem času) potekala poslovna konferenca in B2B poslovni razgovori s poudarkom na iskanju evropskih dobaviteljev, v organizaciji in izvedbi Trgovinske pisarne mesta Ningbo.

Arhiv: Najave učnih mest

S strani GZS zato vsako leto pozovemo vsa podjetja, ki na praktično usposabljanjem z delom (PUD)/ vajeništvo sprejemate dijake in vajence, da nam sporočite, kakšno število dijakov in vajencev bi lahko sprejeli v naslednjem šolskem letu.

Arhiv: Načrt sproščanja ukrepov ob pojenjanju pandemije covid-19

Premier Janez Janša je prek Twitterja sporočil, da je vlada na današnji seji na predlog ministrstva za zdravje in svetovalne strokovne skupine določila kriterije za odpravo omejitvenih ukrepov za različne faze umirjanja epidemije. "Zdravstvo deluje na skrajni meji zmogljivosti in le skupaj in z odgovornim ravnanjem lahko zmanjšamo obremenitve," je ob tem izpostavil Janša.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.