Združenje kovinskih materialov in nekovin

Novice


Arhiv: Mehanizmi pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize za 2023

Slovenska podjetja se že dlje časa srečujejo z visokimi cenami energentov, nestabilnim poslovnim okoljem, veliko razliko v konkurenčnosti podjetij znotraj EU zaradi različnih pristopov k reševanju energetske krize ter s poslabšanjem gospodarske situacije.

Arhiv: Pomoč zaradi visokih cen energentov v 2022

Vnos dejanskih podatkov do 31. 1.2023.

Arhiv: GZS pozdravlja sprejeto uredbo in poziva Vlado tudi k reševanju problematike velikih in energetsko intenzivnih podjetij

Na Gospodarski zbornici Slovenije pozdravljamo odločitev vlade, ki je sledila predlogom gospodarskih organizacij in sprejela uredbo, s katero je zamejila ceno električne energije za mikro, mala in srednja podjetja. Pričakujemo, da bo vlada vložila dodatne napore v reševanje problematike velikih in energetsko intenzivnih podjetij, ki nimajo regulirane cene in so morala v zadnjih mesecih zakupiti električno energijo za 2023 po enormno visokih cenah.

Arhiv: V veljavi Uredba o določitvi cene električne energije za mikro, mala in srednja podjetja

Uredba je začela veljati 1. 1. 2023 in velja do 30. 6. 2023. Omejitev drobnoprodajne cene iz te uredbe velja tudi za pogodbe o dobavi, sklenjene v obdobju od 9. 11. 2022 do vključno 31. 12. 2022 za dobave v času veljavnosti te uredbe.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.