Združenje kovinskih materialov in nekovin

Novice


Arhiv: Skrajšanje polnega delovnega časa - informacija ZRSZ

Vsebina 7. člena pogodbe o subvencioniranju skrajšanega polnega delovnega časa, ki jo bodo delodajalci sklepali z Zavodom Republike Slovenije za zaposlovanje in v kateri je opredeljen izračun sorazmernega dela subvencije.

Arhiv: Obvestilo delodajalcem - NIJZ

Objavljamo dopis NIJZ v katerem nas obveščajo, da je zaradi obsežnejšega širjenja bolezni COVID-19 v delovnih kolektivih potrebna dodatna skrbnost in ustrezni ukrepi.

Arhiv: Predlogi GZS za debirokratizacijo

GZS je pripravila predloge za debirokratizacijo in jih že posredovala Strateškemu svetu za debirokratizacijo, katerega članica je tudi generalna direktorica GZS Sonja Šmuc.

Arhiv: Sprememba uredbe o posegih v okolje

Na zadnji četrtkovi seji je Vlada RS izdala Uredbo o spremembah in dopolnitvah Uredbe o posegih v okolje, za katere je treba izvesti presojo vplivov na okolje. Spremembe bodo imele velik pozitivni učinek na administrativne razbremenitve nosilcev tistih posegov v okolje, za katere sta analiza izvedenih predhodnih postopkov in delna primerjava pokazali, da glede na lastnosti posega ni mogoče pričakovati pomembnih vplivov na okolje.

Arhiv: Subvencioniranje čakanja na delo podaljšano do konca avgusta

Minister za delo Janez Cigler Kralj je napovedal, da bo država ukrep subvencioniranega čakanja na delo od doma podaljšala še za en mesec. "Ukrep potrebuje vedno manj zaposlenih, a je še vedno potreben," je ocenil minister.

Arhiv: Uredbe o odpadkih za hitrejši prehod v krožno gospodarstvo ter spremembe gradbene zakonodaje za pospešitev investicij

GZS podpira spremembe Uredbe o odpadkih za hitrejši prehod v krožno gospodarstvo ter spremembe gradbene zakonodaje za pospešitev investicij.

Arhiv: Napovednik - Poletni webinarji

Vabimo vas k prijavi na poletne webinarje s področja splošne psihologije, ki vam lahko koristijo pri lažjem spopadanju z osebnimi ali poslovnimi izzivi, s področja komunikacije in prodaje in prijave na projekte.

Arhiv: Novinarska konferenca GZS ob pripravi okoljske zakonodaje za pospešitev in razjasnitev postopkov

Vabilo medijem! V preteklih tednih in mesecih je Ministrstvo za okolje in prostor pripravilo nekaj predlogov zakonodaje s ciljem pospešitve postopkov, bodisi z uvedbo poenostavitev, bodisi z bolj jasno in nedvoumno zapisano zakonodajo.

Arhiv: Sprejet #PKP4 z ukrepi za ohranjanje delovnih mest in sledilno aplikacijo

DZ RS je v pripravi na drugi val epidemije covida-19 sprejel četrti protikoronski zakon. Poudarek je na ohranitvi delovnih mest, širjenje virusa pa naj bi omejevali z mobilno aplikacijo za sledenje okužbam.

Arhiv: Boštjan Gorjup na e-seji Skupščine GZS: »Če hočemo biti zmagovalci, moramo misliti kot zmagovalci.«

Na 3. redni e-seji Skupščine Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) 8. julija 2020 je mag. Sibil Svilan, predsednik uprave SID banke, članom skupščine spregovoril o aktualnih izzivih financiranja slovenskega gospodarstva, predsednik GZS Boštjan Gorjup pa je predstavil pobude za nov gospodarski zagon za Slovenijo 5.0. Skupščina GZS je sprejela tudi Letno poročilo GZS za leto 2019.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.