Združenje kovinskih materialov in nekovin

Novice


Arhiv: Podpisan zgodovinski dogovor med gospodarstvom, znanostjo in politiko o razvoju blaginje Slovenije

18. april 2023 Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), Koordinacija samostojnih raziskovalnih inštitutov Slovenije (KOsRIS), Rektorska konferenca Republike Slovenije (RKRS) in Vlada Republike Slovenije so danes slovesno podpisale zgodovinski dogovor o strateškem sodelovanju in usklajenem naslavljanju »doline smrti« na področju tehnološkega razvoja in inovacij. Dogovor bo tako pripomogel k doseganju višje kakovosti življenja državljank in državljanov, okoljske vzdržnosti ter visoke dodane vrednosti.

Arhiv: Nujna prilagoditev cene energije na raven sosednjih držav

Energetska kriza in neučinkovita pomoč znižujeta konkurenčnost slovenskega gospodarstva znotraj EU, še posebej pa v svetovnem merilu. Rezultati v marcu zvedene ankete so zaskrbljujoči.

Arhiv: Energetska kriza: Poiščite rešitev tudi za velika podjetja

»Pozdravljam odločitev vlade, ki je končno uslišala našo prošnjo in je podaljšala zamejitev cen energentov za mala in srednje velika podjetja ter male poslovne odjemalce do konca leta, čeprav sem si nadejal, da bo najvišja cena določena nižje kot doslej, saj so tudi trenutne cene na trgu nižje,« je današnje podaljšanje uredbe komentiral predsednik Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) Tibor Šimonka.

Arhiv: Izplačan prvi del pomoči gospodarstvu v višini 79 milijonov evrov zaradi visokih povišanj cen energentov v 2023

V četrtek je bil izplačan prvi del pomoči prijaviteljem, ki so oddali vloge za pomoč na podlagi Zakona o pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize. 1958 upravičencev je prejelo skupno dobrih 79 milijonov evrov.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.