Združenje kovinskih materialov in nekovin

Novice


Arhiv: Vlada sprejela #PKP4

Vlada Republike Slovenije je na včerajšnji seji določila besedilo predloga Zakona o interventnih ukrepih za pripravo na drugi val COVID-19 (PKP4) ter ga bo predložila v obravnavo in sprejetje Državnemu zboru Republike Slovenije po nujnem postopku. Predlog zakona nadomešča v sredo na vladi sprejet predlog novele #PKP3.

Arhiv: Razporejanja skrajšanega delovnega časa

Z Zakonom o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije COVID-19 (ZIUOOPE) se je uredil ukrep delnega subvencioniranja skrajšanja polnega delovnega časa, in sicer lahko delodajalec, ki izpolnjuje pogoje iz 12. člena ZIUOOPE z namenom ohranitve zaposlitve zaradi posledic epidemije in začasne nezmožnosti zagotavljanja dela odredi delo s skrajšanim delovnim časom ob hkratni delni napotitvi na začasno čakanje na delo delavca, ki ima sklenjeno pogodbo o zaposlitvi za polni delovni čas, ter zanj uveljavlja subvencijo v skladu s 16. členom ZIUOOPE.

Arhiv: Ko zapoje kovina. Tisočletja metalurgije na Slovenskem

Razstava "KO ZAPOJE KOVINA. Tisočletja metalurgije na Slovenskem." bo na ogled v muzejskem atriju Narodnega muzeja Slovenije (Muzejska 1, Ljubljana) do konca avgusta 2020.

Arhiv: Pregled opravljenih nalog v skladu s programom Strateškega sveta za okolje (SSO) GZS, na dan 8. 6. 2020

Odpadki – poudarek na problematiki mineralnih nenevarnih odpadkov 2. Obratovalni – interni monitoring odpadnih vod 3. Možnost povračila za posredne emisije toplogrednih plinov 4. Problematika upravnih postopkov v pristojnosti MOP-a 5. Nujnost večje samozadostnosti Slovenije na področju ravnanja z odpadki 6. Prihodnje naloge SSO GZS.

Arhiv: Skrajšani polni delovni čas – katere korake morate izvesti?

Pravna služba GZS je pripravila celotno zaporedje korakov, ki jih morate izvesti, če želite izkoristiti ukrep po #PKP3 - delno subvencioniranje skrajšanega polnega delovnega časa. Časovnica z dodatnimi pojasnili in podrobnejšim opisom postopka je objavljena na spletni strani GZS in ZKMN.

Arhiv: Webinar: #PKP3 – najpogostejša vprašanja in odgovori

Vabimo vas, da se udeležite webinarja, na katerem bodo svetovalke Pravne službe GZS in Infopike nagovorile ključne teme ter odgovorile na najpogostejša vprašanja.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.