Združenje kovinskih materialov in nekovin

Novice


Arhiv: Vrh slovenskega gospodarstva: Za uglašen razvoj gospodarstva potrebujemo vlado s posluhom

Na 18. Vrhu slovenskega gospodarstva, ki je danes popoldne pod sloganom Uglašeni v razvoju potekal v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju, se je udeležilo prek 450 gospodarstvenikov, visokih predstavnikov politike in medijev. Udeleženci so se strinjali, da je skupni cilj razvoj Slovenije. Uglasili so se glede treh ključnih ukrepov: Slovenija mora postati energetsko samozadostna; pot do večje blaginje je višja dodana vrednost, kar lahko dosežemo le z vlaganji v raziskave in razvoj; država se mora vzdržati dodatnih obremenitev podjetij.

Arhiv: Zviševanje davkov bo dodatno ogrozilo panoge, ki se že soočajo s krizo

V gospodarstvu smo in želimo še naprej biti solidarni do tistih, ki so jih avgustovske poplave prizadele, vendar so nekatere rešitve v predlogu Zakona o obnovi, razvoju in zagotavljanju finančnih sredstev nesorazmerne in nesprejemljive za gospodarstvo, predvsem za tisti del, ki se že mesece sooča s padanjem naročil, nižjo proizvodnjo in celo z odpuščanji zaposlenih.

Arhiv: Povračilo nadomestila plače zaposlenim na začasnem čakanju zaradi poplav je podaljšano do konca novembra 2023

Vlada RS je v petek, 27.10.2023, s sklepom podaljšala ukrep delnega povračila nadomestila plače zaposlenim na začasnem čakanju na delo v povezavi s posledicami poplav. Omenjeni ukrep je podaljšan za obdobje od 1.11. do 30.11.2023.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.