Združenje kovinskih materialov in nekovin

Novice


Arhiv: 17. Vrh slovenskega gospodarstva: 29. november, Brdo pri Kranju

V središču 17. Vrha gospodarstva bo družbeni konsenz o tem, kakšno gospodarstvo želimo v letu 2030 in kako bomo gradili mostove v smeri novih ciljev. Gostili bomo gospodarstvenike, predstavnike Vlade RS in druge deležnike, ki na svojih področjih delovanja naslavljajo tudi izzive gospodarstva. Povabimo naše člane in sodelujmo kot gostitelji na najpomembnejšem gospodarskega dogodka leta!

Arhiv: Aktualni odprti razpisi za nepovratna in povratna sredstva

Pri aktualnih odprtih razpisih lahko podjetja zaprosijo za povračilo sredstev za omilitev posledic visokih cen energentov, za transformacijo podjetja v trajnostno in krožno poslovanje, za rekonstrukcijo ali gradnjo turističnih namestitvenih kapacitet ter za zagotavljanje celovitih storitev za potencialne podjetnike in podjetja preko podpornih institucij za leto 2023.

Arhiv: Izhodni covidni zakon: Vlada in Državni zbor prisluhnila gospodarstvu

Na GZS smo zadovoljni, da sta vlada in Državni zbor prisluhnila stališčem gospodarstva in da Zakon o nujnih ukrepih za zajezitev širjenja in blaženja posledic nalezljive bolezni COVID-19 na področju zdravstva, ki je bil sprejet v petek, 28. oktobra predvideva, da bo nadomestilo plače delavca za čas trajanja izolacije do 31. marca 2023 krila država iz proračuna.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.